(Nieuwjaarsreeks) Jef Hermans (voorzitter FORWARD)

Interview, Mensen
Te gast
Jef Hermans
Jef Hermans © Portmade

Rond de jaarwissel brengt Flows traditiegetrouw een reeks ‘nieuwjaarsbrieven’. De auteurs overschouwen het voorbije en komende jaar door te antwoorden op vijf vragen. Jef Hermans, voorzitter van FORWARD, laat vandaag zijn licht schijnen op de diverse vraagstukken.

1. Wat was voor u dé gebeurtenis van het jaar (en waarom)?

Dat is ongetwijfeld het samengaan tussen Portmade Group en Customs Support Group op 6 juli 2022. Onze ambitie om het Portmade-kwaliteitslabel en digitalisatie te verspreiden over diverse Europese landen is daarbij een uitdaging voor de komende jaren.

2. Welk bedrijf heeft het afgelopen jaar het meeste indruk op u gemaakt (en waarom)?

Het bedrijf dat op mij het meeste indruk heeft gemaakt, is Fast Shipping. Het is een Belgisch familiaal bedrijf met een gezonde ambitie en een adequate communicatie.

3. Wat is voor u de meest vervelende trend van het voorbije jaar/de voorbije jaren (en waarom)?

Vervelend, doch anderzijds enorm leerrijk zijn de verschillende crisissen waarmee we de laatste jaren geconfronteerd zijn geweest: covid, de brexit, de oorlog in Oekraïne, de inflatie en ook de energiecrisis. ‘Never waste a good crisis’ is uiteraard de beste manier om hiermee om te gaan. Op die manier kun je bouwen aan de toekomst met een rugzak vol ervaring.

4. Wie is voor u de man of vrouw van het jaar 2022 (en waarom)?

‘De vrouw in de logistiek’: ik ben enorm verheugd te kunnen vaststellen dat hoe langer hoe meer vrouwen hun plaats ‘krijgen’ (lees verdienen) in de logistiek. We moeten eerlijk zijn en toegeven dat een vrouwelijke aanpak een stuk anders is dan deze die we gewend zijn in de mannenwereld!

5. Op welk goed voornemen mogen we u afrekenen eind 2023?

Blijvende inzet voor wat betreft de digitalisatie in de Vlaamse havens, dat blijft ons stokpaardje. Ik hoop dat de afrekening tegen einde 2023 een positieve balans vertoont.

Hier bundelen we alle bijdragen voor de Nieuwjaarsreeks.

U krijgt ook de nieuwjaarswensen van onze partner Zuidnatie.

(Nieuwjaarsreeks) Jef Hermans (voorzitter FORWARD) – Flows

(Nieuwjaarsreeks) Jef Hermans (voorzitter FORWARD)

Interview, Mensen
Te gast
Jef Hermans
Jef Hermans © Portmade

Rond de jaarwissel brengt Flows traditiegetrouw een reeks ‘nieuwjaarsbrieven’. De auteurs overschouwen het voorbije en komende jaar door te antwoorden op vijf vragen. Jef Hermans, voorzitter van FORWARD, laat vandaag zijn licht schijnen op de diverse vraagstukken.

1. Wat was voor u dé gebeurtenis van het jaar (en waarom)?

Dat is ongetwijfeld het samengaan tussen Portmade Group en Customs Support Group op 6 juli 2022. Onze ambitie om het Portmade-kwaliteitslabel en digitalisatie te verspreiden over diverse Europese landen is daarbij een uitdaging voor de komende jaren.

2. Welk bedrijf heeft het afgelopen jaar het meeste indruk op u gemaakt (en waarom)?

Het bedrijf dat op mij het meeste indruk heeft gemaakt, is Fast Shipping. Het is een Belgisch familiaal bedrijf met een gezonde ambitie en een adequate communicatie.

3. Wat is voor u de meest vervelende trend van het voorbije jaar/de voorbije jaren (en waarom)?

Vervelend, doch anderzijds enorm leerrijk zijn de verschillende crisissen waarmee we de laatste jaren geconfronteerd zijn geweest: covid, de brexit, de oorlog in Oekraïne, de inflatie en ook de energiecrisis. ‘Never waste a good crisis’ is uiteraard de beste manier om hiermee om te gaan. Op die manier kun je bouwen aan de toekomst met een rugzak vol ervaring.

4. Wie is voor u de man of vrouw van het jaar 2022 (en waarom)?

‘De vrouw in de logistiek’: ik ben enorm verheugd te kunnen vaststellen dat hoe langer hoe meer vrouwen hun plaats ‘krijgen’ (lees verdienen) in de logistiek. We moeten eerlijk zijn en toegeven dat een vrouwelijke aanpak een stuk anders is dan deze die we gewend zijn in de mannenwereld!

5. Op welk goed voornemen mogen we u afrekenen eind 2023?

Blijvende inzet voor wat betreft de digitalisatie in de Vlaamse havens, dat blijft ons stokpaardje. Ik hoop dat de afrekening tegen einde 2023 een positieve balans vertoont.

Hier bundelen we alle bijdragen voor de Nieuwjaarsreeks.

U krijgt ook de nieuwjaarswensen van onze partner Zuidnatie.