TranSPORT – Philippe Beaujean (PoAB) bij beste amateurvoetbalclub

Mensen
Koen Heinen

Vandaag starten we met onze zomerreeks TranSPORT. Daarin telkens een portret van iemand uit de sector met een hart voor sport. Philippe Beaujean, Shippers & Forwarders Manager bij Port of Antwerp-Bruges en voetballer bij Ik Dien, bijt de spits af.

Sommigen kunnen zeggen dat ze bij dé ploeg van ’t stad spelen. Philippe Beaujean staat in de spits bij Ik Dien, de beste amateurploeg van Europa. Na meer dan veertig jaar denkt hij stilaan aan stoppen.

Beaujean speelt al zo’n 42 jaar bij de Edegemse voetbalclub, die aangesloten is bij Voetbal Vlaanderen. “De club is in 1924 opgericht en bestaat binnenkort dus 100 jaar. Dan ga ik stoppen met voetballen. Ik speel in de veteranenploeg van de club. De oudste speler is 67, maar veteraan ben je vanaf 35 jaar. Het wordt steeds moeilijker om tegen die jongere spelers op te tornen. In de coronacrisis hebben we op een heel seizoen vier matchen gespeeld en hebben er twee gewonnen. Zo zijn we naar een hogere reeks gestegen maar zijn laatste geëindigd. Nu zakken we terug”, zegt hij bijna opgelucht.

Derde time

Philippe speelt in de spits. “Daar wacht ik op de bal. Vroeger liep ik veel en kreeg ik ook geen pass”, lacht hij. “De vriendschap in de ploeg is een reden om verder te doen en maakt het des te moeilijker om te stoppen.”

Philippe zich in het verleden ook al verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger binnen de club. “Ik heb lange tijd de toogdienst georganiseerd. Dat was altijd een hele puzzel. Daarnaast ben ik nog coach geweest van het veteranenteam, maar omdat het niet meer te combineren was, ben ik daarmee gestopt”, legt hij uit.

Ook de ‘derde time’ is belangrijk voor hem. “Tijdens de wedstrijd gebeurt er van alles en daarover wordt tijdens de derde time nagekaart.”

Kreta

De bekendheid van de veteranenploeg van Ik Dien reikt tot op het Griekse eiland Kreta. “We zijn al drie keer op Kreta gaan voetballen. Een van de spelers heeft er een huis. We spelen dan tegen het lokale Timbaki All Stars en hebben daar al de krant gehaald. Door corona zijn we niet meer kunnen gaan, maar volgend voetbalseizoen trekken we terug naar Kreta”, blikt hij al vooruit.

20220718 philippe beaujean team
20220718 philippe beaujean team

Beste van Europa

Eerder dit jaar werd Ik Dien door de Europese voetbalorganisatie Uefa verkozen tot beste amateurploeg van Europa. Beste profploeg was het Portugese Atletico Bilbao, om maar te zeggen in welk mooi gezelschap de club vertoeft. “Voetbal Vlaanderen heeft ons genomineerd. Dat is een mooie erkenning. Uefa is hier komen kijken hoe we alles runnen met vrijwilligers. We zijn ook de grootste club binnen Voetbal Vlaanderen. We hebben meer dan achthonderd leden verdeeld over zeven seniorenploegen, heel veel jeugd en een veteranenploeg. Fairplay is ook heel belangrijk binnen de club. Onze voorzitter mag de award gaan ophalen in Madrid. De club krijgt ook nog honderd ballen”, besluit Beaujean.

Hier leest u de andere artikels van de zomerreeks 2022 ‘TranSPORT’.

TranSPORT – Philippe Beaujean (PoAB) bij beste amateurvoetbalclub – Flows

TranSPORT – Philippe Beaujean (PoAB) bij beste amateurvoetbalclub

Mensen
Koen Heinen

Vandaag starten we met onze zomerreeks TranSPORT. Daarin telkens een portret van iemand uit de sector met een hart voor sport. Philippe Beaujean, Shippers & Forwarders Manager bij Port of Antwerp-Bruges en voetballer bij Ik Dien, bijt de spits af.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login