Flows Logistics Rookie of the year: Louis Verhulst (Logistics Plus) 

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Louis Verhulst
Louis Verhulst © Louis Verhulst

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op donderdag 21 oktober. U kunt zich nog inschrijven voor de uitreiking van de award. Een gesprek met genomineerde Louis Verhulst van Logistics Plus.

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ is de prijs voor de beste nieuwkomer in de logistieke sector van het afgelopen jaar. Een onderscheiding als Rookie opent deuren in de sector en zet bovendien ook de werkgever in de spotlights. We stellen u deze week graag de genomineerden voor, die in de voetsporen treden van Laurent Moyersoen (2019) en Arno Colla (2020).

Kun je iets meer vertellen over je job bij Logistics Plus?

“Als key account forwarder FCL & LCL Cargo overzie ik het hele verschepingsproces van a tot z. Logistics plus is actief in zowel LCL- en FCL-transport (less than container load en ful container load, red.), projectcargo, luchtvracht en wegvervoer. Daarnaast ben ik ook hulpexpediteur. Ik werk hier nu drie jaar.” 

Welke opleiding heb je genoten?  

“Ik volgde de opleiding tot maritiem officier aan de Ruyter Academie in Vlissingen, maar maakte die niet af. Momenteel volg ik bij LBC in Berchem de avondopleiding Transport- en logistiek medewerker. Ik heb veel op de werkvloer geleerd, al doende. Vanuit mijn middelbare schoolopleiding aan Cenflumarin bracht ik veel kennis mee over dekplanning en ladingzekering, die zeker bij projectlading erg belangrijk zijn. Die operationele kennis was voor mijn werkgever mede een reden om mij aan te nemen. Voor het overige is het een kwestie geweest van al doende leren.”

Waarom nomineert Logistics Plus jou voor deze award? 

“Ik ben een harde werker en kan resultaten voorleggen: zo hebben we op het vlak van LCL een mooie consolidatie teweeggebracht. Samen met de zaakvoerders hebben we een connectie gemaakt tussen vervoerders, magazijnen, rederijen en agenten. Ik heb nog veel te leren in dit vak, maar heb al wel getoond wat ik kan en dat ik een duidelijke vastberaden visie heb.”   

Hoe schat je de interesse van je leeftijdgenoten in voor een job in de logistieke/maritieme sector? 

“Die is jammer genoeg niet zo groot. Ik ken enkele vrienden die uit interesse in de sector aan de slag zijn gegaan, maar ook anderen die voor een opleiding logistiek management hebben gekozen, louter omdat ze een bachelordiploma moesten halen. En die dan ook op korte termijn hebben afgehaakt. Het is nochtans een interessante sector om in te werken: geen twee dagen zijn dezelfde.” 

Hoe ziet jouw droomjob eruit?  

“Bij mijn huidige werkgever zou ik zeggen: doorgroeien naar een managementfunctie van de FCL- of LCL-afdeling. Ik durf ook te dromen van een functie in het logistieke management van een grote multinational. Maar ik zeg er meteen bij: ik ben heel blij met mijn huidige job: de woon-werkafstand is verwaarloosbaar en het contact met de collega’s is heel goed, en ik leer nog elke dag bij.”  

Wat zou het voor jou betekenen mocht je de award binnenhalen?  

“Dat het harde werk van de afgelopen drie jaar heeft geloond. Het toont ook aan dat mijn werkgever achter me staat. Voor het bedrijf betekent het ook meer naamsbekendheid binnen de sector. Maar vooral zou een eerste bekroning  voor mijzelf en voor het bedrijf erop wijzen dat we in de goede richting evolueren, dat we goed bezig zijn.” 

Louis Verhulst wordt mogelijk op 21 oktober de ‘Flows Logistics Rookie of the Year’. Die dag wordt ook de ‘Flows Thesis of the Year’ gekozen.
Meer over de andere genommineerden die we al voorstelden, leest u hier: Jeroen Meeuwissen, Jan Dekeyser, Elke Vancutsem, Sophie Dieryck en Frederik Van den Eynde.
U kunt de uitreiking bijwonen tijdens een verfijnd Flowsontbijt op de beurs Transport & Logistics op donderdagmorgen 21 oktober. Reserveer hier uw plaats.

Michiel Leen