Flows Logistics Rookie of the Year: Gauthier Weyns (DSV)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Gauthier Weyns
Gauthier Weyns © Gauthier Weyns

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op donderdag 21 oktober. U kunt zich nog inschrijven voor de uitreiking van de award. Een gesprek met genomineerde Gauthier Weyns van DSV.

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ is de prijs voor de beste nieuwkomer in de logistieke sector van het afgelopen jaar. Een onderscheiding als Rookie opent deuren in de sector en zet bovendien ook de werkgever in de spotlights. We stellen u deze week graag de genomineerden voor, die in de voetsporen treden van Laurent Moyersoen (2019) en Arno Colla (2020).

Kun je wat meer vertellen over je job bij DSV?  

“Ik werk als sales representative Perishables & Live Animals bij DSV op BRUcargo. Mijn doel is het departement Live Animals in België op te starten en internationaal verder te ontwikkelen. Ik ben in maart 2021 aan boord gekomen om die evolutie vorm te geven. Eerder werkte ik voor de community organisatie Air Cargo Belgium en het Animal Care & Inspection Center op Brussels Airport.”

Welke opleiding heb je genoten?

“Ik volgde de opleiding Logistics & Supply Chain Management aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Ik was eerst aan de Universiteit Antwerpen aan de opleiding diergeneeskunde begonnen, maar die heb ik niet afgemaakt. In mijn huidige job kan ik de passie voor luchtvracht en voor dieren combineren.”

Waarom heeft DSV jou genomineerd?

“Omwille van het niet-alledaagse karakter van het segment waarin ik actief ben. DSV specialiseert zich in nicheactiviteiten: farma, bederfbare goederen en nu ook levende dieren. Zo’n niche opstarten is een grote uitdaging. Levende dieren hebben veel meer toewijding en zorg nodig dan general cargo.”

Hoe schat je de interesse van je leeftijdgenoten in voor een logistieke/maritieme job?

“Moeilijk te zeggen. De opleiding die ik volgde, heeft groeiende studentenaantallen. Ik kwam uit een afstudeergroep van een twintigtal mensen, intussen zijn het er meer dan honderd. Luchtvracht is een dynamische, toffe omgeving om in te werken. Ik kan het iedereen aanraden.”

Hoe ziet je droomjob eruit? 

“Ik hou van een job met verantwoordelijkheid. De combinatie van luchtvracht en levende dieren bevalt me wel. Ik heb uitdagingen nodig, ik wil het niet te gemakkelijk hebben. Die aspecten zitten in mijn huidige job vervat. Bij een vorige werkgever heb ik ooit een lading van vijfhonderd alpaca’s helpen verschepen. Zulke zaken blijven me boeien.”

Wat zou het voor jou betekenen mocht je de award winnen?

“Bij de nominatie heb ik meteen tegen mijn overste gezegd dat een bekroning een teamprestatie is. Het zou sowieso ons bedrijf op de kaart zetten als partner voor het transport van levende dieren. Als we de award in de wacht slepen, is dat de verdienste van een heel team, niet van mij alleen.”

Meer over de andere genommineerden die we al voorstelden, leest u hier.
U kunt de uitreiking bijwonen tijdens een verfijnd Flowsontbijt op de beurs Transport & Logistics op donderdagmorgen 21 oktober. 
Reserveer hier uw plaats.

Michiel Leen