Vanessa Flamez van luchthavens (Antwerpen/Oostende) naar Cercle Brugge

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Vanessa Flamez
Vanessa Flamez © Cercle Brugge

Vannessa Flamez, gewezen marketing- & communicatiemanager van de regionale luchthavens Antwerpen en Oostende-Brugge, is de nieuwe commercieel directeur van Cercle Brugge. Ze is alvast niet afkerig van een samenwerking met de haven van Zeebrugge.

De jongste transfer van eersteklasser Cercle Brugge speelt náást het veld. De ‘Vereniging’ versterkte zich met een nieuwe commercieel directeur: Vanessa Flamez (46). Van 2018 tot 2020 was ze marketing- & communicatiemanager van de twee regionale luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen. Dat verhaal kwam in mei 2020 abrupt tot een einde toen de coronacrisis de luchthavens kortwiekte.

Voka en basket

Voordien was ze van 2009 tot 2015 salesmanager bij Voka West-Vlaanderen. Van 2015 tot 2018 groeide ze bij Basketbalclub Oostende als commercieel directeur uit tot de contactpersoon voor alles met betrekking tot sponsoring, hospitality, marketing en communicatie. Na haar vertrek bij de regionale luchthavens focuste ze op freelance salesprojecten. Zo was ze onder meer pr & sponsoring manager voor de prestigieuze zeilrace Dragon Gold Cup van 2022 in Oostende en had ze een commerciële rol in het nagelnieuwe design event ‘Please, have a seat’ branded by Biënnale Interieur.

Derby thuis

“Mijn motivatie is zeer groot. De combinatie van topsportbeleving en business is een fantastisch gegeven om voor te werken. Dat ondervond ik bij Basketbalclub Oostende. Het merk Cercle is ijzersterk en achter groen-zwart zit een goede structuur en DNA”, zegt Flamez. Net voor de zomer zei de CEO van de haven van Zeebrugge Tom Hautekiet dat hij uitkijkt naar een samenwerking met de beide Brugse eersteklassers om het havengevoel sterker in de lokale gemeenschap te verankeren. “Dat zal ongetwijfeld binnenkort op mijn pad komen, ik sta er voor open”, zegt Flamez.

Ze werd geboren in Menen maar woont op een boogscheut van het Jan Breydelstadion in Sint-Andries-Brugge. Ze is getrouwd met schepen van economie en havenbestuurder Pablo Annys (Vooruit), nota bene een … Clubsupporter. “De derby wordt alvast iets om naar uit te kijken.”

Roel Jacobus