TV-reeks brengt leven en werken in haven Antwerpen en Brugge in beeld

Nieuws, Havens
Koen Dejaeger
Havenarbeider
Havenarbeider © Bart Timperman

Port of Antwerp-Bruges (PoAB) kondigt aan dat er een televisiereeks komt rond de mensen die leven en werken in de haven. De reeks wil de haven dichter bij de mensen brengen en zal te zien zijn bij VTM. De opnames starten later dit jaar.

“De haven van Antwerpen-Brugge is een van de grootste en veelzijdigste havens ter wereld, maar voor veel mensen blijft de haven nog onbekend terrein”, stelt corporate communication manager van PoAB Vincent Thijs. Met dit initiatief wil Port of Antwerp-Bruges de haven en haar werking beter bekendmaken bij het grote publiek, want ‘onbekend is onbemind’.

De nieuwe televisiereeks zal uitgezonden worden door VTM. De productie neemt de kijkers mee op een ontdekkingsreis door de haven en gunt hen een unieke blik achter de schermen. Op die manier maakt het publiek kennis met diverse personen die actief zijn in de haven en met de verschillende activiteiten die er zich afspelen: van de aankomst van containerschepen tot het lossen van goederen en het transport over land. Centraal daarbij staan de havenmedewerkers die al deze jobs in goede banen leiden. De reeks zal hen volgen in hun dagelijkse activiteiten.

Fier

De opnames vinden plaats op verschillende locaties in Antwerpen en Brugge en starten later dit jaar. “Port of Antwerp-Bruges huisvest de grootste Europese exporthaven, de grootste haven voor overslag van voertuigen en de grootste petrochemische cluster van Europa. Bovendien zorgt ze voor maar liefst 74.000 directe en 90.000 indirecte jobs”, stelt Annick De Ridder, voorzitter van Port of Antwerp-Bruges en havenschepen van de stad Antwerpen.

“Met de nodige fierheid kunnen we zeggen dat onze haven de economische motor van Vlaanderen is. 95% van alles wat wij gebruiken en nodig hebben, komt via onze haven binnen of wordt gemaakt met bouwstenen die de petrochemische sector in onze haven produceert: van het hoesje van je smartphone over een baxter tot de isolatie van je huis, van het waterdichte element van je winterkleding over de zonnepanelen op je dak tot de wieken van de windturbine”, licht De Ridder toe.

“Het is jammer dat dit bij het grote publiek nog veel te weinig bekend is. Deze televisieserie brengt hierin verandering: ze gunt de kijkers een unieke blik achter de schermen van de haven en maakt zo van onze haven letterlijk ieders thuishaven!”

TV-reeks brengt leven en werken in haven Antwerpen en Brugge in beeld – Flows

TV-reeks brengt leven en werken in haven Antwerpen en Brugge in beeld

Nieuws, Havens
Koen Dejaeger
Havenarbeider
Havenarbeider © Bart Timperman

Port of Antwerp-Bruges (PoAB) kondigt aan dat er een televisiereeks komt rond de mensen die leven en werken in de haven. De reeks wil de haven dichter bij de mensen brengen en zal te zien zijn bij VTM. De opnames starten later dit jaar.

“De haven van Antwerpen-Brugge is een van de grootste en veelzijdigste havens ter wereld, maar voor veel mensen blijft de haven nog onbekend terrein”, stelt corporate communication manager van PoAB Vincent Thijs. Met dit initiatief wil Port of Antwerp-Bruges de haven en haar werking beter bekendmaken bij het grote publiek, want ‘onbekend is onbemind’.

De nieuwe televisiereeks zal uitgezonden worden door VTM. De productie neemt de kijkers mee op een ontdekkingsreis door de haven en gunt hen een unieke blik achter de schermen. Op die manier maakt het publiek kennis met diverse personen die actief zijn in de haven en met de verschillende activiteiten die er zich afspelen: van de aankomst van containerschepen tot het lossen van goederen en het transport over land. Centraal daarbij staan de havenmedewerkers die al deze jobs in goede banen leiden. De reeks zal hen volgen in hun dagelijkse activiteiten.

Fier

De opnames vinden plaats op verschillende locaties in Antwerpen en Brugge en starten later dit jaar. “Port of Antwerp-Bruges huisvest de grootste Europese exporthaven, de grootste haven voor overslag van voertuigen en de grootste petrochemische cluster van Europa. Bovendien zorgt ze voor maar liefst 74.000 directe en 90.000 indirecte jobs”, stelt Annick De Ridder, voorzitter van Port of Antwerp-Bruges en havenschepen van de stad Antwerpen.

“Met de nodige fierheid kunnen we zeggen dat onze haven de economische motor van Vlaanderen is. 95% van alles wat wij gebruiken en nodig hebben, komt via onze haven binnen of wordt gemaakt met bouwstenen die de petrochemische sector in onze haven produceert: van het hoesje van je smartphone over een baxter tot de isolatie van je huis, van het waterdichte element van je winterkleding over de zonnepanelen op je dak tot de wieken van de windturbine”, licht De Ridder toe.

“Het is jammer dat dit bij het grote publiek nog veel te weinig bekend is. Deze televisieserie brengt hierin verandering: ze gunt de kijkers een unieke blik achter de schermen van de haven en maakt zo van onze haven letterlijk ieders thuishaven!”