Dakwerker overlijdt na val bij Mexico Natie

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Mexico Natie
Mexico Natie © Bart Timperman

Een arbeidsongeval heeft deze donderdagmiddag het leven gekost aan een bouwvakker die dakwerken uitvoerde bij Mexico Natie in Antwerpen. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

De feiten deden zich voor omstreeks 12.05 uur vanmiddag. “Bij dakwerken aan een magazijn bij Mexico Natie heeft een arbeider een val gemaakt van twintig meter hoogte. Het slachtoffer was op slag overleden”, zegt Antwerps arbeidsauditeur Pieter Wyckaert. “De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.” 

Bij Mexico Natie bevestigt algemeen directeur Marc Ivens het dodelijke ongeval. “Het slachtoffer was voor een aannemersbedrijf aan het werk bij de totaalrenovatie van een van onze magazijnen. Hij was bezig met de afbraak van de beplating op een dak. Vanmiddag omstreeks twaalf uur is het ongeval gebeurd. De werken liggen nu stil, precieze omstandigheden worden onderzocht. Onze activiteiten zijn momenteel niet door het ongeval geïmpacteerd. Onze eerste bekommernis is nu de nabestaanden van het slachtoffer.”

Michiel Leen