3 mei ‘snipperdag’ voor veel Antwerpse kaaien

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

1 mei, de Dag van de Arbeid, valt dit jaar op een zaterdag. Dat betekent dat sommige depots op maandag 3 mei met gewijzigde openingstijden werken. Een klein overzicht.

Bij de terminals van MPET en PSA geldt de volgende regeling: zowel de Europa Terminal (Kaai 869) als de Noordzee Terminal (Kaai 913) en de MPET Terminal (Kaai 1742) zullen op maandag 3 mei 2021 tijdens de eerste shift geopend zijn aan landzijde. Truckaanmeldingen (A-check) kunnen maandag 3 mei op alle terminals plaatsvinden tot en met 13.00 uur. TAR-codes dienen ten laatste tegen zondagmiddag 12.00 uur aangemaakt worden. Zowel voor Kaaien 869, 913 en 1742 geldt dat voor volle containers aanlevering en ophaling mogelijk blijft; de behandeling van lege containers is gesloten. De depots Medrepair S 11, Medrepair S11 Barge en Medrepair 4 zijn maandag 3 mei dicht. Op Medrepair S11 is ook geen nachtopening voorzien. 

Bij DP World Antwerp Gateway (Kaai 1700) geldt: de landzijde is vandaag (30 april) uitzonderlijk wat vroeger gesloten, om 21.30 uur. Op maandag 3 mei is de terminal open in dagshift, van 8.00 uur tot 15.30 uur. Zaterdag en zondag 1 en 2 mei is de terminal gesloten. Dat geldt trouwens ook voor het containerdepot Empty Depot Services.

De Combinant-terminal is op maandag 3 mei normaal geopend, meldt general manager Ben Beirnaert. 

De Antwerpse Euroports Terminals zijn gesloten op 3 mei, Euroports HQ is gedeeltelijk open. Manuport Logistics is operationeel. 

Becomar Kaai 614 is op maandag 3 mei geopend van 8.00 uur tot 15.15 uur, voor laatste aanmelding voor landside-operations.

De kantoren van rederij MSC op de Noorderlaan zijn wel gewoon geopend en de medewerkers zijn bereikbaar.

Bij CMA-CGM zijn de kantoren en het depot Progeco op maandag operationeel. 

Bij Havenbedrijf Antwerpen is 3 mei voorzien als vervangende feestdag voor de afdeling Operaties: daar werken alleen de ‘continudiensten’. De dagdiensten en administratie hebben vrijaf. Het belangrijkste gevolg voor de havengebruikers is dat de afvalparken gesloten zullen zijn.

Michiel Leen