Eerste binnenschip met bouwmateriaal Oosterweel gelost op Linkeroever

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het binnenschip ‘Antonia’ meerde vanochtend omstreeks 9.00 uur aan bij de tijdelijke steiger aan de Beatrijslaan op de Antwerpse Linkeroever. Het schip had een eerste lading granulaten aan boord, die moeten dienen voor de aanleg van de werfwegen bij de Oosterweelwerken aan die kant van de Schelde. De 110 meter lange ‘Antonia’ arriveerde met zo’n 2.750 ton van het materiaal. Het werd met een grijpkraan overgeladen op klaarstaande vrachtwagens. Werfleider Bert Quintelier (Stadsbader) maakt zich sterk dat de lading op vier à vijf uur van boord is. Daartoe rijden vijf vrachtwagens van 30 ton ononderbroken rondjes van het aanmeerplatform naar de Oosterweelwerf, een halve kilometer verderop. “Het materiaal is afkomstig uit het Kempense Dessel”, licht hij toe. “Als we die tweeduizend ton daar met de vrachtwagen hadden moeten halen, waren we dagen bezig geweest. Nu is het een kwestie van uren, met een minimaal aantal trucks.” Volgens bouwheer Lantis haalt de inzet van binnenschepen bij de bevoorrading 34.000 vrachtwagens van de weg. Eén ‘Antonia’-lading is al goed voor het elimineren van 120 trucks. Over vier jaar zal zo’n 270.000 m³ grond en 600.000 ton betongranulaat aangevoerd worden. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Eerste binnenschip met bouwmateriaal Oosterweel gelost op Linkeroever – Flows

Eerste binnenschip met bouwmateriaal Oosterweel gelost op Linkeroever

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het binnenschip ‘Antonia’ meerde vanochtend omstreeks 9.00 uur aan bij de tijdelijke steiger aan de Beatrijslaan op de Antwerpse Linkeroever. Het schip had een eerste lading granulaten aan boord, die moeten dienen voor de aanleg van de werfwegen bij de Oosterweelwerken aan die kant van de Schelde. De 110 meter lange ‘Antonia’ arriveerde met zo’n 2.750 ton van het materiaal. Het werd met een grijpkraan overgeladen op klaarstaande vrachtwagens. Werfleider Bert Quintelier (Stadsbader) maakt zich sterk dat de lading op vier à vijf uur van boord is. Daartoe rijden vijf vrachtwagens van 30 ton ononderbroken rondjes van het aanmeerplatform naar de Oosterweelwerf, een halve kilometer verderop. “Het materiaal is afkomstig uit het Kempense Dessel”, licht hij toe. “Als we die tweeduizend ton daar met de vrachtwagen hadden moeten halen, waren we dagen bezig geweest. Nu is het een kwestie van uren, met een minimaal aantal trucks.” Volgens bouwheer Lantis haalt de inzet van binnenschepen bij de bevoorrading 34.000 vrachtwagens van de weg. Eén ‘Antonia’-lading is al goed voor het elimineren van 120 trucks. Over vier jaar zal zo’n 270.000 m³ grond en 600.000 ton betongranulaat aangevoerd worden. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login