Marc Van Peel ontvangt erebeker op Maritiem Golftoernooi (+ foto’s)

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Ondanks het slechte weer lokte het jaarlijkse toernooi op de Royal Antwerpen Golf Club in Kapellen meer deelnemers dan vorig jaar. “Dit jaar was het ‘swinging in the rain’”, verwees toernooivoorzitter John Stoop met een kwinkslag naar de regen die bij momenten met bakken uit de hemel viel.

Het kon de talrijk opgekomen golfers niet deren. Voor veel deelnemers was het de zoveelste deelname aan dit toernooi en netwerkevent, dat bol staat van tradities. Ook de winnaars van vorig jaar, Philippe Beaujean, shippers & forwarders manager bij het Havenbedrijf, en Kris Adams, ex-managing director van de Antwerp Gateway terminal en nu CEO van een DP Worldterminal in Istanbul, waren er weer bij om hun titel te verdedigen. Ook Dirk Oellibrandt (MPET) viel dit jaar in de prijzen. Jo Van Moer (Van Moer Logistics) had zich ingeschreven voor de golfclinic, maar zat vast in het verkeer door een ongeval in Melsele en miste daardoor zijn eerste golfervaring. Bij de gasten ook voormalig CEO van het Havenbedrijf Eddy Bruyninckx.

Naast de hoofdprijzen vielen er ook heel wat nevenprijzen te verdienen dankzij hoofdsponsors ING en RSM en tal van deelnemende havenbedrijven. Als nieuwe sponsor zorgde Turkish Airlines voor een vliegreis die onder de deelnemers werd verloot.

Van Peel

Het toernooi huldigt elk jaar een persoonlijkheid, die veel heeft betekend voor de Antwerpse haven. Vorig jaar was dat de afscheidnemende CEO van DEME, Alain Bernard. Dit jaar kwam voormalig havenschepen Van Peel die eer toe. Niet vanwege zijn golfcapaciteiten, maar als groot kenner van de maritieme sector na een lange carrière als parlementslid, gemeenteraadslid en als havenschepen. “Hij heeft Antwerpen op de kaart gezet als een tophaven”, zei de voorzitter. Hij herinnerde ook aan de betrokkenheid van Van Peel bij de derde Scheldeverdieping, de realisatie van de Kieldrechtsluis, de Liefkenshoekspoortunnel en het nieuwe Havenhuis en noemde hem een strategisch ‘mastermind’. De naam van Van Peel wordt bijgeschreven op de erebeker.

Stand-upcomedian

Na het diner werden er naar jaarlijkse gewoonte moppen getapt. Ook Marc Van Peel liet zich daarbij niet onbetuigd en dat zorgde voor menig lachsalvo in de zaal. “Ik was beter stand-upcomedian geworden zoals mijn achterneef Michael Van Peel”, zei hij. Na de koffie werd er nog tot in de laatste uurtjes genetwerkt.

Koen Heinen