Kandidaten Flows Rookie of the Year: Cédric Peeters (Portmade)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Onder de noemer ‘Rookie of the Year’ zet Flows tijdens Transport & Logistics jong talent in de logistieke sector in de kijker. De winnaar wordt gekozen op 17 oktober. Deze week stellen we de genomineerden voor. Vandaag: Cédric Peeters van Portmade.

Cédric Peeters is nog maar sinds juli aan de slag bij douanedienstverlener Portmade, maar in het logistieke wereldje is hij geen onbekende. Zijn masterproef over de digitalisering van het fytosanitair certificaat leverde hem bijvoorbeeld de VEA-prijs op. Na een jaartje werken bij Deloitte maakte hij de overstap naar Portmade. ​

Kun je wat meer vertellen over je job bij Portmade? ​

“Als manager Compliance & Administration komen er eigenlijk drie verschillende aspecten samen in mijn job. Onze focus ligt op de toegevoegde waarde die we als douanedeclarant en serviceverlener kunnen bieden. We dragen de digitalisering hoog in het vaandel. Maar ik hou ook de complianceprocessen kritisch tegen het licht. Door die met een frisse blik te bekijken, kunnen we ze stroomlijnen en vereenvoudigen. Daarnaast hou ik me bezig met het credit control system en het uitwerken van data-analysetools. We willen zoveel mogelijk komaf maken met het repetitieve werk om ons meer te focussen op onze rol als ‘control tower’.”​

Welke opleiding heb je genoten? ​

“Toegepaste economische wetenschappen en maritieme wetenschappen.”​

Waarom heeft Portmade jou geselecteerd?​

“We kenden elkaar al langer, ook voordat ik bij hen in dienst kwam. Ze zagen bijvoorbeeld de meerwaarde van het onderzoek naar het e-fytocertificaat, omdat digitalisering van de vervoerdocumenten de toekomst is. Ik voel me zeer vereerd, want er is nog heel wat jong talent in het bedrijf aanwezig.”​

Hoe schat je de interesse van leeftijdsgenoten in voor een job in de haven? ​

“De sector gold voor studiegenoten vaak als star, het beeld was niet altijd positief. Maar de laatste jaren is toch de kentering ingezet naar een meer dynamisch imago. Het is wel fijn om dat vast te stellen.”​

Hoe ziet je droomjob eruit? ​

“Een baan met continue nieuwe uitdagingen, waarin je kunt blijven groeien en ontwikkelen in een bepaalde setting. Een job waarbij steeds weer nieuwe zaken op je afkomen. Zo’n omgeving biedt de logistiek wel. Geen twee werkdagen zijn dezelfde.”​

Wat zou een bekroning als Rookie voor jou betekenen? ​

“Ik zou me zeer vereerd voelen, ook omdat het de eerste keer is dat de prijs wordt toegekend. Sowieso is het een erkenning voor het jonge talent in de sector. Dat Portmade me deze kans biedt, waardeer ik zeer. Voor de bedrijven in de sector kan het ook het signaal zijn dat ze niet bang hoeven te zijn om jonge mensen in dienst te nemen.”

Keynote Generatiemanagement

Wil u erbij zijn als deze unieke prijs wordt uitgedeeld? Dat kan. De prijs wordt uitgereikt tijdens een Flowsontbijtevent op de derde dag van de beurs Transport & Logistics. Keynotespreker is Ann Schils, director Operations Antwerpen-Limburg bij Randstad. Zij deelt haar inzichten over generatiemanagement, en hoe u succesvol jongeren integreert in uw team of bedrijf. Inschrijven kan hier. Warm aanbevolen!

Michiel Leen