Rolls-Royce verpakken speciale klus voor Arsen Demirchyan (DHL)

Nieuws, Mensen
Melanie De Vrieze

Als importspecialist bij DHL Global Forwarding volgt Arsen Demirchyan de dossiers van a tot z op. Hij behandelt speciale zendingen voor enkele vaste klanten. Van zodra de goederen in België aankomen, zorgt hij voor de douaneafhandeling zodat ze aan de klant geleverd kunnen worden. “Meestal gaat het over onderdelen van vorkheftrucks, gevaarlijke goederen – zoals chemische producten–, demonstratiewagens, sportmateriaal of muziekinstallaties”, legt Arsen Demirchyan uit.

Trouwfeest

De Rolls-Royce vertrok begin juli uit Monaco via Brussel naar Congo voor een trouwfeest. Zulke speciale zendingen worden niet op de gebruikelijke manier verpakt. De wagen stond op een PMC vliegtuigpallet, zodat die makkelijk in het vrachtvliegtuig geladen kon worden. “De Rolls-Royce werd met speciale spanbanden vastgemaakt aan de PMC om stabiel te blijven.”  

Krappe planning

De luxewagen kwam vorige week terug naar België. “Met de collega’s in Congo boekte ik de vlucht naar Brussel zodat de wagen effectief kon vliegen. Niet evident, want de vlucht werd een paar keer geannuleerd. Eenmaal de Rolls-Royce hier aangekomen was, plaatste ik de wagen in ons magazijn. De transporteur had een krappe planning en kon pas de volgende dag de Rolls-Royce komen ophalen.”

Als autoliefhebber vond Arsen Demirchyan het bijzonder om de Rolls-Royce met eigen ogen in het magazijn te bewonderen. “Ik kom af en toe wel bijzondere zendingen tegen, maar dan voornamelijk op het vlak van gewicht. Zo speciaal had ik het nog niet gehad.” 

Melanie De Vrieze