Kuehne+Nagel behoudt leidersplaats in top 10 zeevrachtexpediteurs

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet
Kuehne+Nagel vestiging Geel
Kuehne+Nagel-vestiging Geel © Kuehne+Nagel Inc.

Kuehne+Nagel voerde met een totaal containervolume van 4,9 miljoen teu de top tien aan van ’s werelds grootste zeevrachtexpediteurs in 2020. Dat meldt het Amerikaanse onlinemagazine Transport Topics. Sinotrans en DHL vervolledigen de top drie.

Voor het vierde jaar op rij mag het Zwitserse Kuehne+Nagel (K+N) zich tot de grootste zeevrachtexpediteur ter wereld kronen. In 2019 voerde K+N het klassement aan met 4,69 miljoen teu. Op het einde van 2020 klokte de groep af op 4,86 miljoen teu, of 171.000 teu meer dan het jaar voordien. Ook in 2018 behield K+N zijn leidersplaats en sloot af met 4,35 miljoen teu op de teller. 

Sinotrans bank vooruit

Sinotrans sprong in 2020 over DHL Global Forwarding en staat op de tweede plaats met een totaal containervolume van 3,74 miljoen teu, een aangroei met zo’n 380.000 teu. DHL Global Forwarding zakte terug naar de derde plaats met 3,2 miljoen teu. DB Schenker haalde net niet de top drie en boekte een vierde plaats met 2,26 miljoen teu. 

DSV Panalpina

De Deense groep DSV Global Transport and Logistics staat op de vijfde plaats en behaalde, mede dankzij de overname van Panalpina, 1,9 miljoen teu in 2020. In 2019 bedroeg was dat ‘slechts’ 1,44 miljoen teu. 

Nieuwkomer is Fr. Meyer’s Sohn. Het Duitse bedrijf sluit de top tien af met ruim 850.000 teu aan vervoerde containers. 

Julie Desmet