Eddy Laeremans nieuwe CEO Maes Hoogwerkers

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Na tien jaar bij Tormans, specialist in het detacheren van technische en ingenieursprofielen, had Laeremans zin in een nieuwe uitdaging. Afgelopen zomer kwam hij aan boord als CEO bij Maes Hoogwerkers. Geen radicale breuk met zijn vorige job, want sommige chemische, metaal- of farmabedrijven die hij bij Tormans tot zijn klanten rekende, werken ook met Maes samen.

Uitbreiden

Via de divisie Montaco is het bedrijf ook in de haven te vinden, maar die activiteit mag voor Laeremans gerust nog wat uitbreiden. “In het verhaal van alternatieve energiebronnnen, bijvoorbeeld bij de bouw en het onderhoud van windmolens, zijn steeds hoogwerkers en kranen nodig.”

De 56-jarige Laeremans ziet als grootste uitdaging de naamsbekendheid van het bedrijf vergroten, ook al is het momenteel al een van de grootste spelers op de Europese markt. “We willen aanwezig zijn bij grote werven zoals INEOS en Borealis. Bovendien evolueren we steeds meer naar modulaire bouwtechnieken. Daar moeten wij op kunnen inspelen. We zetten ook sterk in op kranen die gemonteerd kunnen worden op schepen en pontons, voor constructiewerken voor telefonie en internet op zee.”

Nieuwigheid

Voor Laeremans, die van opleiding landbouwingenieur is, zit er dus toch wel wat nieuwigheid in deze job. Maar dat schrikt hem niet af. “Ingenieurs zijn gravers, ze hebben een omnivalent profiel. Elk technisch verhaal heeft zijn specificiteit, maar het menselijke verhaal is hetzelfde. En dat is wat mij nog het meeste interesseert.”

Michiel Leen