Nieuwe gaswasser SGS filtert alle restgassen van fumigatie weg

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Als erkend fumigatiebedrijf bindt SGS dagelijks de strijd aan met insecten en knaagdieren in ladingen van zogenaamde ‘soft commodities’ (zachte grondstoffen, of softs, zoals bijvoorbeeld koffie, cacao en graan). Daarbij worden pellets, tabletten of plates magnesiumfosfide of aluminiumfosfide tussen de lading gelegd. Door een reactie met het vocht in de lucht komt het giftige gas fosfine vrij dat alle ongedierte en insecten doodt. De reststoffen die achterblijven, aluminiumhydroxide of magnesiumhydroxide, blijven nog beperkt reactief en giftig. Voor een hele scheepslading kunnen tot 300 kilogram reststoffen achterblijven. Die kunnen nog 1 à 2% of meer fosfine bevatten. SGS voert ze af naar de scrubber in Melsele waar ze volledig uitreageren. Daarna gaan ze naar een verbrandingsinstallatie voor chemisch afval.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Nieuwe gaswasser SGS filtert alle restgassen van fumigatie weg – Flows

Nieuwe gaswasser SGS filtert alle restgassen van fumigatie weg

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Als erkend fumigatiebedrijf bindt SGS dagelijks de strijd aan met insecten en knaagdieren in ladingen van zogenaamde ‘soft commodities’ (zachte grondstoffen, of softs, zoals bijvoorbeeld koffie, cacao en graan). Daarbij worden pellets, tabletten of plates magnesiumfosfide of aluminiumfosfide tussen de lading gelegd. Door een reactie met het vocht in de lucht komt het giftige gas fosfine vrij dat alle ongedierte en insecten doodt. De reststoffen die achterblijven, aluminiumhydroxide of magnesiumhydroxide, blijven nog beperkt reactief en giftig. Voor een hele scheepslading kunnen tot 300 kilogram reststoffen achterblijven. Die kunnen nog 1 à 2% of meer fosfine bevatten. SGS voert ze af naar de scrubber in Melsele waar ze volledig uitreageren. Daarna gaan ze naar een verbrandingsinstallatie voor chemisch afval.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login