Stadsfestival Part of Antwerp plant jobevent in echte festivalsfeer

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Een jobbeurs was al langer vaste prik bij de voorgaande twee edities van Part of Antwerp, maar deze keer steken de organisatoren een tandje bij. ‘Voet aan Wal’ flankeert de klassieke kennismakingsgesprekken met workshops, foodtrucks, fietstochtjes door het havengebied, sprekers en presentaties op het water. Er komt ook een afterworkevent om te netwerken met andere werkzoekenden, hr-medewerkers en andere professionals. De inkom is gratis.

Talentenstroom, Talentenfabriek, Alfaport-Voka en Port of Antwerp slaan de handen in elkaar voor deze atypische jobbeurs, naar eigen zeggen het eerste jobfestival van België. Het jobaanbod bestaat uit zowel logistieke als technische functies. 

Ellen Fels van mede-organisator Talentenstroom ziet het als volgt: “Vanuit onze dagelijkse werking doen we er alles aan om werkzoekenden en bedrijven dichter bij elkaar te brengen. Een jobfestival is een logische evolutie hierin en helpt ons de drempels weg te nemen.” 

Ook Alexandra Taylor van Talentenfabriek verwelkomt het initiatief: “Er zijn vandaag nog steeds honderden niet-ingevulde vacatures in de Haven van Antwerpen. Samen met onze partners proberen we steeds de werkzoekenden zo goed mogelijk te bereiken, om zo veel mogelijk knelpuntvacatures in de haven ingevuld te krijgen.” 

Nekmassages en verse fruitsappen

“We voorzien veel meer dan een eenvoudige jobbeurs”, zegt Sarah Hanegraef van Alfaport-Voka. “Ook aan de hr-medewerkers van de bedrijven is gedacht. Zo is er een relaxatieruimte met nekmassages en verse fruitsappen, zodat de hr-medewerkers op een leuke manier kunnen pauzeren tijdens Voet aan Wal.”

Port of Antwerp is de belangrijkste partner van Part of Antwerp en Voet aan Wal. Sofie Stockmans, Talent & Development Manager bij Port of Antwerp kijkt er alvast naar uit: “Vacatures invullen blijft uitdagend, zowel voor logistieke, technische als IT-functies. Een aantrekkelijk aanbod voorzien voor werkzoekenden bij Port of Antwerp is essentieel, en daarvoor is Voet aan Wal een geweldige toevoeging.”

Praktisch: Part of Antwerp – Voet aan Wal, op donderdag 12 september, vanaf 13.00 uur op het Zaha Hadidplein, 2030 Antwerpen. Het volledige programma en meer info vindt u op partofantwerp.be.  

Michiel Leen