Pieter Hofkens (PSA): “Op naar 10.000 euro voor jongeren in armoede”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De ‘Regional Charity Fortnight’ bij PSA is een jaarlijkse traditie. Veertien dagen lang volgen de liefdadigheidsacties elkaar op. De opbrengsten gaan naar jongeren in armoede. De PSA-medewerkers zetten verschillende initiatieven op het getouw, van een ontbijtactie en een tombola tot een heuse veiling en zelfs een actie ‘draag je centje bij’, waarbij ze een deel van hun loon aan de actie doneren. Ook werden er kleren en speelgoed ingezameld voor Mama’s voor kinderen, naast hygiëneproducten voor Moeders voor Moeders. Niet onbelangrijk: het finale bedrag dat de deelnemers inzamelen, wordt door PSA verdubbeld.

Woordvoerder Pieter Hofkens overziet de actie. Hij trad ook op als ‘veilingmeester’ bij de zeer succesvole veilingsactie op 11 juni, die maar liefst 1.555 euro in het laatje bracht. Vrijdagmiddag, bij het officiële einde van de actie, kan hij melden dat er al meer dan 4.000 euro is ingezameld. “We gaan ervan uit dat we de 10.000 euro zeker gaan overschrijden. Er zijn immers nog acties aangekondigd: op 19 juni is er een croque-monsieuractie, die in het verleden al bewezen heeft dat ze veel geld in het laatje brengt, en een prijzenlotto op 20 en 21 juni, waarbij de managing director als ‘onschuldige hand’ de winnende lotjes trekt.

Michiel Leen