DP World Antwerp wint award met sport- en beweegtraject werknemers

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Met het traject wou DP World de gezondheid van de medewerkers sterk verbeteren. De organisatie Fitbees of ‘fitte bijtjes’ helpt bedrijven om hun werknemers aan het bewegen te krijgen. Bij het begin van het traject ondergingen de deelnemers een ‘health check’. Ze konden hun evolutie bijhouden via een app. Het traject duurde negen weken.

DP World zorgde voor een aantal ondersteunende maatregelen zoals zit-sta-tafels ter vervanging van de klassieke werktafels en een fietsleaseplan.

-272,5 kilogram 

Dat het gezondheidstraject vruchten (of kilo’s) heeft afgeworpen, blijkt uit het totale gewichtsverlies. Alle deelnemers samen verloren 272,5 kilogram aan lichaamsgewicht. Naast een gezonde BMI leverde dat het bedrijf ook de bronzen Corporate Engagement Award voor beste sport- en vrijetijdsprogramma op.

Koen Heinen