Woman power in laatste rechte lijn naar breakbulkbeurs Antwerp XL

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Met nog maar een paar dagen te gaan stijgt de spanning in de aanloop naar de eerste editie van breakbulkbeurs Antwerp XL. Antwerpse breakbulkspelers en het Havenbedrijf zetten alles op alles om deze eersteling tot een succes te maken. Zo ook Catrien Scheers (foto 2) van Fast Lines. “We zijn aanwezig als medestandhouder, zoals we dat vroeger ook deden op de beurs Breakbulk Europe, die twee jaar geleden naar Bremen verhuisde”, klinkt het. Scheers heeft altijd het belang van een breakbulkbeurs in Antwerpen benadrukt. “We beseften meteen dat we er zelf de schouders onder moesten zetten, in samenwerking met het Havenbedrijf.” Scheers laat zich tijdens Antwerp XL alvast niet onbetuigd: zo zal ze deelnemen aan het Flowspanel op woensdagochtend en aan het breakbulkdebat op donderdagmiddag. “Ik ben altijd blij als ik de Antwerpse breakbulksector op de kaart kan zetten. En Antwerpen heeft veel mogelijkheden voor de breakbulk. Alleen al de staalactiviteit is enorm.”

Kritisch blijven

Met een gezonde dosis Antwerps chauvinisme hoopt Scheers alvast dat Antwerp XL er bij de eerste editie meteen staat. “Maar we moeten voldoende kritische zin aan de dag leggen, met inzicht in onze sterktes en zwaktes. Dat er nu weer een Antwerpse breakbulkbeurs is, hoeft niet te betekenen dat er nooit nog een overkoepelende Antwerpse aanwezigheid kan zijn op de beurs in Bremen.”

Party

Bij het Havenbedrijf zetten onder andere Ann De Smet, An Damen en Morgane Hanssens (foto 1) zich in voor de breakbulk. Hanssens, die we eerder leerden kennen als drijvende kracht achter de havenafdeling van sprekersclub Toastmasters, licht nog even toe wat er op stapel staat. “De organisatie mikt op drieduizend bezoekers. Port of Antwerp zal aanwezig zijn met een stand waarop zestien medestandhouders worden gegroepeerd. Het openingswoord komt van Jacques Vandermeiren. Als Havenbedrijf willen we de Antwerpse breakbulk mee op de kaart zetten: in de sector van staal en projectlading zit heel wat expertise en toegevoegde waarde in Antwerpen.”

Antwerp XL is overigens niet een en al dodelijke ernst. Op woensdag 8 mei is er een heuse ‘Breakbulk Party’ in het Felixpakhuis.  

Inschrijven voor Flowsbreakfast ‘Breakbulk in Vlaanderen: cruciaal of marginaal?’ van woensdag 8 mei kunt u hier.

Michiel Leen