Collega’s eren verongelukte straddle-carrierchauffeur met filmpje

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

BTB-afgevaardigde Harry Lauwereins deelt een video waarin Dominique te zien is bij zijn werkzaamheden op de kade en bij zijn activiteiten als vakbondsman en instructeur. Lauwereins kende hem al jaren. “We hebben 25 jaar samengewerkt als havenarbeiders. Toen ik als afgevaardigde ging werken voor de vakbond, heb ik hem gevraagd om ook lid te worden van de afvaardiging.”

Het ongeval hakt er diep in. “De verslagenheid is totaal, niet alleen bij collega’s en vrienden, maar ook bij de kaaileiding en het management. Iedereen die hem kende is vol lof over Dominique. Hij heeft hier honderden mensen opgeleid als straddle-carrierchauffeur. Als zo iemand dan wegvalt, raakt dat iedereen.”

Dominique Brams kwam donderdagmiddag om het levenna een val uit de cabine van een straddle carrier op Kaai 869. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Michiel Leen