Andreas Coppens (ex-Maersk) aan de slag als directeur bij G4S BeLux

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Coppens verliet Maersk eind vorig jaar na de strategische herorganisatie bij de rederij. Voor de 38-jarige Coppens het einde van zestien jaar in de maritieme sector. Na zijn afscheid bij Maersk klonk het dat hij eerst enkele maanden de tijd ging nemen om zich te beraden over een volgende stap. In ‘de maritime’ blijven, of toch een andere sector gaan verkennen?

Het is het tweede geworden. Sinds begin deze week is Coppens aan de slag als managing director België en Luxemburg voor de waardetransportdivisie van veiligheidsgroep G4S. “Ik heb in de afgelopen maanden wat rust genomen, veel tijd doorgebracht met de familie en heel wat gereisd. Even weg van het hectische leven in ‘de maritime’. Op die manier ben ik, geheel volgens mijn bedoeling, een viertal maanden thuis geweest.”

Lessen van Maersk 

Tot G4S hem opzocht. Bij de beveiligingsgroep gaat hij over de ‘cash solutions’, wat onder andere de waardetransporten voor bank en retail omvat. Een baan die volgens Coppens wel wat gelijkenissen vertoont met zijn vroegere activiteiten. “Ook het waardetransport is een vorm van goederenvervoer en heeft een logistiekaspect. Anderzijds is die activiteit in België zwaar gereglementeerd. Ik ga er wel vanuit dat ik veel van wat ik bij Maersk heb geleerd, ook hier kan toepassen.”

Was vroeger Antwerpen de standplaats, dan vind je Coppens vandaag vaker in Vilvoorde en Groot-Bijgaarden. “Maar ik denk nog dikwijls terug aan de geweldige collega’s van vroeger”, zegt Coppens. “Ik heb zestien jaar in de maritieme sector gewerkt, dat vergeet je niet. Ik blijf contact houden met de Antwerpenaren, al werk ik nu ergens anders.”

Michiel Leen