Pieter Van Wezemael (Seago Line) verlaat ‘maritime’ met kritische blik

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Van Wezemael was de laatste jaren trade & marketing manager bij Seago Line en werkte tussen 2010 en 2016 bij Maersk. Na een klein decennium in de maritieme sector is het tijd voor iets nieuws. “Ik ga aan de slag als key account manager bij Bridgestone EMEA”, zegt Van Wezemael. De verhuizing is ten dele ingegeven door praktische motieven. De 32-jarige Van Wezemael ging recentelijk in de omgeving van Brussel wonen. Werken bij Bridgestone is dan dichter bij huis. 

Van Wezemael, die ook actief was bij de  jongerenwerking van de Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV, kijkt tevreden terug op zijn jaren in de sector. “Ik heb me altijd wel geamuseerd in het vak, maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik het wereldje nu wel ken.”

Orders uitvoeren 

Plaats voor een kritische noot is er ook. “Als je niet op een hoofdkantoor zit, doe je vandaag in Antwerpen vooral uitvoerend werk. De orders komen vaak van elders.”

Toch is de kans groot dat we Pieter nog in Antwerpen treffen. “Ik ken nog veel mensen in de stad. Als er weer eens een feestje wordt gebouwd of een pintje gepakt, passeer ik graag nog een keer.”

Michiel Leen