Geert De Wilde (ex-Gosselin) nieuwe CEO NxtPort

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

“Het wordt snel duidelijk welke nieuwe weg ik insla”, zei Geert De Wilde vorige week nog toen we hem polsten naar zijn vertrek bij logistiekspecialist Gosselin, waar hij vier jaar aan de slag was. Nog geen week later volgt het bewijs: De Wilde volgt begin april Daniel Lievens op als CEO van het dataplatform NxtPort. Lievens stond twee jaar aan het roer, maar gaat nu om persoonlijke redenen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij blijft wel nog een poos aan boord bij NxtPort om zijn opvolger in te werken en te waken over de productstrategie. 

“Een beetje thuiskomen”

“Deze stap voelt een beetje als thuiskomen. Ik heb als bestuurder Porticom mee getransformeerd tot het huidige NxtPort”, laat Geert De Wilde optekenen in een persbericht. “De logistieke sector heeft lang vastgehouden aan het traditionele kader, maar trekt steeds nadrukkelijker de kaart van de digitalisering. NxtPort is de voorbije twee jaar een belangrijke katalysator geweest voor die evolutie. Door de krachten te bundelen rond digitalisering en volop aan cocreatie te doen, overstijgt het platform de efficiëntiewinsten van de individuele bedrijven.”

Focus: internationale samenwerking 

NxtPort startte een aantal baanbrekende projecten op rond onder andere import en export (Next Mode of Transport, Green Lights), breakbulk (Bulkchain) en chemische transporten (LiquidChain). De Wilde wil verdergaan op het ingeslagen pad, en nog sterker inzetten op internationale samenwerking. “Het intensifiëren van de samenwerking met de douane en het onboarden van de verschillende logistieke spelers in België, staat hoog op onze agenda. Maar een haven is vandaag niets zonder haar overzeese partners. De connectiviteit tussen de verschillende platformen die wereldwijd ontstaan, is een belangrijke volgende stap voor NxtPort.” Maar ook lokaal liggen er nog heel wat opportuniteiten, zowel op het vlak van operationele efficiëntie en het optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit als op dat van veiligheid en beveiliging.

“Mensen maken het verschil” 

De Wilde is blij dat zijn voorganger nog niet meteen helemaal uit beeld verdwijnt. “Ik ben bijzonder tevreden dat Daniel nog even aan boord blijft. Zo kunnen we een aantal belangrijke projecten opleveren, en krijg ik de ruimte om de organisatie – en dan vooral de mensen in en rond de organisatie – beter te leren kennen. Want zelfs in deze tijden van razendsnelle technologische vooruitgang en zelfs voor een digitaal platform, zijn het nog altijd de mensen die het verschil maken. Daar zijn de logistieke sector en de haven altijd van doordrongen geweest, en in die traditie schakelt NxtPort zich in.”

Michiel Leen