Eerste hulp bij varend erfgoed: met ‘Smeerlapperij’ boot onderhouden

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het onderhoud van varend erfgoed kan voor eigenaars een heel gedoe zijn. Oude materialen en bouwtechnieken brengen problemen mee waarvoor de benodigde knowhow niet (meer) tot de courante kennis behoort. Wie zo’n stuk erfgoed met kennis van zaken onder handen wil nemen, kan aankloppen bij Bart Verbeke van Monumentenwacht Vlaanderen. En dat doet Leon Verhaegen, die een viertal erfgoedschepen in collectie heeft, waarvan drie beschermde: de ‘Ouderhoek’, de laatste nog varende platbodem van het type poon, de ‘Allegonda’, een van de eerste gemotoriseerde jachten uit 1911, en de ‘Napoleon’, die ooit het persoonlijke schip was van de eigenaars van de scheepswerven in Baasrode. Daarnaast heeft Verhaegen nog een sleepboot uit 1929 in de collectie. “Monumentenwacht heeft voor mij diktemetingen uitgevoerd voor de verschillende schepen. Zo ben ik in contact gekomen met Bart Verbeke.” Verhaegen, een gepassioneerd verzamelaar, is zeer te spreken over de dienstverlening. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Eerste hulp bij varend erfgoed: met ‘Smeerlapperij’ boot onderhouden – Flows

Eerste hulp bij varend erfgoed: met ‘Smeerlapperij’ boot onderhouden

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het onderhoud van varend erfgoed kan voor eigenaars een heel gedoe zijn. Oude materialen en bouwtechnieken brengen problemen mee waarvoor de benodigde knowhow niet (meer) tot de courante kennis behoort. Wie zo’n stuk erfgoed met kennis van zaken onder handen wil nemen, kan aankloppen bij Bart Verbeke van Monumentenwacht Vlaanderen. En dat doet Leon Verhaegen, die een viertal erfgoedschepen in collectie heeft, waarvan drie beschermde: de ‘Ouderhoek’, de laatste nog varende platbodem van het type poon, de ‘Allegonda’, een van de eerste gemotoriseerde jachten uit 1911, en de ‘Napoleon’, die ooit het persoonlijke schip was van de eigenaars van de scheepswerven in Baasrode. Daarnaast heeft Verhaegen nog een sleepboot uit 1929 in de collectie. “Monumentenwacht heeft voor mij diktemetingen uitgevoerd voor de verschillende schepen. Zo ben ik in contact gekomen met Bart Verbeke.” Verhaegen, een gepassioneerd verzamelaar, is zeer te spreken over de dienstverlening. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login