Bernard Moyson eind 2019 voorzitter Alfaport-Voka

Nieuws, Mensen
Bart Timperman

Bernard Moyson is 57 en startte zijn carrière bij de CMB-groep in 1982. Daarna was de toekomstige voorzitter van Alfaport-Voka van 1989 tot 2009 actief binnen de Herfurthgroep. Daar was hij vanaf 1990 verantwoordelijk voor Atlantic Container Line (ACL). In 2009 werd dat een zelfstandig rederijkantoor en nam Bernard de rol van managing director van ACL Benelux & Frankrijk op zich.

ASV

Bernard Moyson is niet aan zijn proefstuk toe binnen de private havengemeenschap. Hij maakt al meer dan twintig jaar deel uit van de de raad van bestuur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV), waar hij van 2012 tot 2015 ook voorzitter was. Tijdens zijn voorzitterschap bij ASV ondersteunde hij actief de integratie van Alfaport binnen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Namens ASV zetelt Bernard Moyson momenteel ook als bestuurder in Brabo cvba en Port+ cvba.

Bruggen bouwen

Walter Van Mechelen, voorzitter van Alfaport-Voka is opgetogen dat er aan het einde van zijn tweede termijn een opvolger komt. “Ik ben blij met Bernard als opvolger. Bernard kent ‘de maritiem’ door en door en heeft stevige wortels in het gemeenschapsleven. Dat zijn twee essentiële voorwaarden voor een geslaagd voorzitterschap. Als voorzitter van Alfaport-Voka vertegenwoordig je de private havengemeenschap in tal van formele overlegfora en tijdens contacten met het Havenbedrijf Antwerpen, politici en administraties. Je bouwt bruggen tussen de verschillende belangen, verenigingen en bedrijven. Het is belangrijk dat deze verantwoordelijkheid goed wordt voorbereid. Daarom volgen we de goede traditie van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland om tijdig een ‘voorzitter-elect’ aan te stellen en zo de overgang vlot te laten verlopen.”

Parlementsverkiezingen

Bernard Moyson heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “Ik ben vereerd met deze opdracht en grijp ze met beide handen en met volle goesting. Je inzetten voor de private havengemeenschap geeft veel energie. Het vergt soms geduld en doorzettingsvermogen om partijen op één lijn te krijgen maar als het lukt, dan kun je echt dingen veranderen. Ik kan terugvallen op een breed netwerk binnen de Antwerpse haven en heb via de raad van bestuur van ASV en eerder als lid van de stuurgroep Alfaport-Voka al voeling met de meeste thema’s die op de agenda staan. Ik dank Walter Van Mechelen voor het vertrouwen en zal samen met hem het volgende jaar veel contacten leggen en me inwerken. De voorbereiding van de parlementsverkiezingen in mei 2019 is daarbij een belangrijk aandachtspunt.”

Inauguratie

De officiële inauguratie van Bernard Moyson als voorzitter van Alfaport-Voka zal plaatsvinden tijdens het Jaarevent van Alfaport-Voka en Cepa in november 2019.

Bart Timperman