Werken van start voor nieuw parkeergebouw Brussels Airport

Nieuws, Luchtvracht
Melanie De Vrieze
Nieuw parkeergebouw op Brussels Airport
Nieuw parkeergebouw op Brussels Airport © Brussels Airport Company

Op parking P30 op Brussels Airport, een personeelsparking tegenover de drop-off zone, zijn de werken van start gegaan voor een nieuw parkeergebouw. Tegen eind 2025 zal dit gebouw 2.700 parkeerplaatsen bieden voor het luchthavenpersoneel en voor autoverhuurdiensten.

De voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuw parkeergebouw op Brussels Airport zijn eerder deze maand gestart. Op de huidige personeelsparking P30 komt een parkeergebouw van acht verdiepingen met een totale vloeroppervlakte van 90.000 m² en 2.700 parkeerplaatsen.

Het gebouw komt er niet alleen als bijkomende parkeergelegenheid voor het luchthavenpersoneel, maar zal ook plaats bieden aan autoverhuurdiensten voor passagiers. Via een overdekte passerelle zal er in een vlotte connectie voorzien worden met de luchthaventerminal. Hierdoor komen er in de publieke parkings meer parkeerplaatsen vrij voor de reizigers die met de wagen komen.

Circulariteit

De voorbereidende werken voor dit nieuwe parkeergebouw duren nog tot het einde van het jaar. Het gaat daarbij onder meer om het opbreken van asfalt, beton, funderingen, afwatering, kabels, boordstenen, en verlichtingsmasten. De opgebroken materialen worden afgevoerd en hergebruikt. Zo zal het beton bijvoorbeeld gebroken worden op de breekinstallatie in de cargozone op de luchthaven om nadien op deze werf te worden gebruikt als opvulmateriaal.

Omdat de bestaande riolering over een lengte van 30 meter moet worden verplaatst, zal het uitgaande verkeer naar de A201 in november gedurende twee weken over twee versmalde rijstroken moeten.

Laadpalen

Tegen midden december zouden de voorbereidende werken rond moeten zijn, waarna de eigenlijke bouwwerken kunnen beginnen. In het nieuwe parkeergebouw worden ook in 617 laadpunten voor elektrische wagens voorzien. Het parkeergebouw zal tegen eind 2025 opgeleverd worden.

Werken van start voor nieuw parkeergebouw Brussels Airport – Flows

Werken van start voor nieuw parkeergebouw Brussels Airport

Nieuws, Luchtvracht
Melanie De Vrieze
Nieuw parkeergebouw op Brussels Airport
Nieuw parkeergebouw op Brussels Airport © Brussels Airport Company

Op parking P30 op Brussels Airport, een personeelsparking tegenover de drop-off zone, zijn de werken van start gegaan voor een nieuw parkeergebouw. Tegen eind 2025 zal dit gebouw 2.700 parkeerplaatsen bieden voor het luchthavenpersoneel en voor autoverhuurdiensten.

De voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuw parkeergebouw op Brussels Airport zijn eerder deze maand gestart. Op de huidige personeelsparking P30 komt een parkeergebouw van acht verdiepingen met een totale vloeroppervlakte van 90.000 m² en 2.700 parkeerplaatsen.

Het gebouw komt er niet alleen als bijkomende parkeergelegenheid voor het luchthavenpersoneel, maar zal ook plaats bieden aan autoverhuurdiensten voor passagiers. Via een overdekte passerelle zal er in een vlotte connectie voorzien worden met de luchthaventerminal. Hierdoor komen er in de publieke parkings meer parkeerplaatsen vrij voor de reizigers die met de wagen komen.

Circulariteit

De voorbereidende werken voor dit nieuwe parkeergebouw duren nog tot het einde van het jaar. Het gaat daarbij onder meer om het opbreken van asfalt, beton, funderingen, afwatering, kabels, boordstenen, en verlichtingsmasten. De opgebroken materialen worden afgevoerd en hergebruikt. Zo zal het beton bijvoorbeeld gebroken worden op de breekinstallatie in de cargozone op de luchthaven om nadien op deze werf te worden gebruikt als opvulmateriaal.

Omdat de bestaande riolering over een lengte van 30 meter moet worden verplaatst, zal het uitgaande verkeer naar de A201 in november gedurende twee weken over twee versmalde rijstroken moeten.

Laadpalen

Tegen midden december zouden de voorbereidende werken rond moeten zijn, waarna de eigenlijke bouwwerken kunnen beginnen. In het nieuwe parkeergebouw worden ook in 617 laadpunten voor elektrische wagens voorzien. Het parkeergebouw zal tegen eind 2025 opgeleverd worden.