Bedrijven linkeroever denken mee over invulling terrein Bieshoek

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen
Inplantingsplan logistiek terrein 'Bieshoek' in de Waaslandhaven
Inplantingsplan logistiek terrein ‘Bieshoek’ in de Waaslandhaven © MLSO

Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) organiseert een marktconsultatie rond de invulling van het logistieke terrein ‘Bieshoek’ in de Waaslandhaven. De inzichten van de bedrijven kunnen worden gebruikt in de verdere uitwerking van het terrein.

‘Bieshoek’ maakt deel uit van de plannen voor extra containercapaciteit in de haven van Antwerpen (ECA). Het terrein, gelegen in de gemeente Zwijndrecht, is een van de twee logistieke zones die worden voorzien in het kader van de havenuitbreiding. MLSO deelt al enkele plannen voor het terrein, maar organiseert nu ook een bevraging bij de logistieke bedrijven om te polsen naar hun inzichten over de concrete invulling van de nieuwe logistieke terreinen. Geen onbeduidende vraag, wanneer je rekening houdt met het feit dat de schaarste aan bedrijventerreinen in de Waaslandhaven een van de grootste uitdagingen is waarmee haven en ondernemers zich op de Linker-Scheldeoever geconfronteerd zien. 

Los van Actorenoverleg 

De marktconsultatie van MLSO wil de voorliggende plannen voor ‘Bieshoek’, waarin ook de aanleg van een nieuwe kade is voorzien, nu toetsen aan de verwachtingen en noden van de logistieke bedrijven. “Deze marktconsultatie is nog geen marktbevraging en staat los van het lopende actorenoverleg in het kader van het project ECA”, zegt MLSO-woordvoerder Sigrid Bormans. “MLSO kan dan in de verdere uitwerking van complex project ECA die inzichten analyseren, afwegen en eventueel, in originele of gewijzigde vorm, meenemen of er rekening mee houden. Bedrijven die zich inschrijven voor de bevraging, worden later gecontacteerd om eventueel mee te dingen naar een perceel op ‘Bieshoek’.”

Reageren op de marktconsultatie kan tot en met 7 november, 12.00 uur. 

Michiel Leen