H.Essers in nieuwe hoofdzetel Genk-Noord, met sterrenrestaurant

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Nieuw hoofdkantoor H.Essers Genk-Noord
Nieuw hoofdkantoor H.Essers Genk-Noord © H.Essers

De Limburgse logistieke dienstverlener H.Essers heeft recent zijn nieuwe hoofdzetel in gebruik genomen in Genk-Noord. Het kantoor biedt plaats aan 135 werknemers met ruimte voor meer. Het ontwerp vormt een knipoog naar het Genkse mijnverleden.

H.Essers groeit al jaren en dat vertaalde zich ook in het feit dat het voormalige administratieve gebouw aan de Transportlaan te krap werd. In 2018 ontvouwde de Limburgse groep zijn bouwplannen voor een nieuw hoofdkantoor in die industriezone Genk-Noord. Het werd enkele weken geleden in gebruik genomen. Het heeft – verdeeld over zes verdiepingeneen – een oppervlakte van 4.200 m² en is 30 meter hoog. Het is gebouwd naar een ontwerp van Iglesias Leenders Bylois architecten.

Ook groepen en congressen

De nieuwe hoofdzetel is ontworpen met het oog op verdere groei. “Momenteel hebben we plaats voor 135 medewerkers. Maar die kunnen we eenvoudig en zonder verbouwingen uitbreiden tot 185”, weet Salvatore Napolitano, chief procurement officer H.Essers. Hij licht ook de indeling toe. “Op de benedenverdieping hebben we een aula met ruimte voor 75 personen. Daar kunnen we dus ook groepen ontvangen of congressen organiseren. Van de eerste tot de vijfde verdieping is er plaats voor de ondersteunende diensten, zoals de juridische dienst, de dienst Verzekeringen, Finance, HR, Purchasing, Engineering en Safety, Sales & Marketing, en de directie. Op de zesde verdieping is er een multifunctionele ruimte om bijvoorbeeld bezoekers te ontvangen. Van daaruit heb je trouwens een prachtig uitzicht over de omgeving, met zicht op verschillende historische mijnterrils.”

De oude parkeerplaatsen werden afgebroken en maakten plaats voor een parkeertoren met groengevel voor een optimaal ruimtegebruik. “We focussen op duurzaamheid. We werken met lokaal opgewekte elektriciteit van onze eigen windmolens en zonnepanelen. Dankzij warmtepompen gebruiken we die energie optimaal in het gebouw.”

Sterrenrestaurant

Ook culinaire liefhebbers komen aan hun trekken in de nieuwe hoofdzetel van H.Essers. Het gerenommeerde sterrenrestaurant De Slagmolen neemt voor een poos zijn intrek in het hoofdkantoor en dat op de bovenverdieping. “Een win-win voor zowel Bert en Giel Meewis, die ondertussen hun bestaande uitvalsbasis verbouwen, als voor ons”, aldus Salvatore.  Het restaurant zal op 2 september de deuren openen en op weekdagen zo’n veertig gasten ontvangen voor de lunch.

Yannick De Spiegeleir