Veemnatie neemt grootste Liebherrkraan in gebruik in Antwerpen

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen
Het team van Veemnatie neemt de 'sleutels' van de nieuwe kraan in ontvangst
Het team van Veemnatie neemt de ‘sleutels’ van de nieuwe kraan in ontvangst © Liebherr

Veemnatie neemt een nieuwe havenkraan in gebruik op zijn Antwerpse drybulkterminal. De Liebherr LHM 800 is het grootste model uit de portfolio van de Duitse kranenbouwer.

De Veemnatie-terminal bij de Antwerpse Kaai 125-133 heeft er een kroonjuweel bij. Liebherr installeerde recent een nieuwe havenkraan op de drybulkterminal. De LHM-800 is het grootste model van de Duitse kraanbouwer. De LHM 800 is volgens de fabrikant de eerste mobiele havenkraan van Liebherr van dat formaat in de Benelux, met een giek die 64 meter bereik biedt. De investering zal de afhandelingscapaciteit voor Veemnatie aanzienlijk verbeteren. Veemnatie beschikte al over een kleinere kraan uit dezelfde serie, de LHM-500. 

Drie dagen op zee

De kraan werd vanuit Rostock (Duitsland) naar Antwerpen verscheept aan boord van het vrachtschip Meri. De kraan was volledig gemonteerd vervoerd en na een driedaagse zeereis werd ze op de Veemnatieterminal afgeleverd. Een mobiele Liebherrkraan assisteerde bij de installatie van de resterende tegengewichten voor de nieuwe havenkraan, waarna Davy Blyweert (Veemnatie) en Christian Zenner (C.Steinweg) de sleutels overhandigd kregen van Liebherrvertegenwoordiger Pieter Vuylsteke (Liebherr).

Michiel Leen