O.D. Trans verdubbelt capaciteit door gerichte overname

Nieuws, Logistiek
Flows Webmaster
O.D. Trans
Vrachtwagen van O.D. Trans, bedrijf dat Transport Degraeve Wilmar overneemt © O.D. Trans

Na 73 jaar houdt Transport Degraeve Wilmar op te bestaan. Omdat er geen opvolging binnen de familie was, besliste het broer-zusterpaar Bart en Els Pauwels hun bedrijf te koop te stellen.

O.D. Trans neemt de zaak over met behoud van het personeel én de firmanaam. Onder zijn dynamische vleugels wordt de continuïteit verzekerd en zullen de klanten van het overgenomen bedrijf kunnen blijven genieten van een uitstekende service.

Olivier Dendauw, zaakvoerder van O.D. Trans, besloot het ijzer te smeden terwijl het heet was. Hij kocht Transport Degraeve Wilmar en breidde op die manier zijn vloot uit met de zekerheid van behoud van goed opgeleid en renderend personeel. In 2018 had O.D. Trans al een deel van de activiteiten van Transport Soete-Ingelbeen overgenomen en zijn headquarters verplaatst naar de Lieven Gevaertstraat in Izegem.

Weg chauffeurstekort

Dankzij de nieuwe acquisitie beschikt O.D. Trans, opgericht in 1997, na 22 jaar over een vloot van 44 vrachtwagens, bezet met heel ervaren Belgische chauffeurs. Het wordt zo een serieuze speler in Vlaanderen. Dankzij de grotere diversiteit in transportmateriaal zal het bedrijf ook andere markten kunnen gaan aanboren.

“Ik wou al langere tijd uitbreiden, maar investeren in nieuw bijkomend rollend materiaal zou me confronteren met het enorme tekort aan chauffeurs. Deze acquisitie neemt én het probleem ‘chauffeurstekort’ weg én bezorgt me, dankzij het feit dat het overgenomen rollend materiaal heel recent is, mijn gewenste expansie”, aldus Dendauw.

De toekomst ziet er mooi uit voor dit bedrijf dankzij de inzet van het personeel en de altijd op vinkenslag liggende CEO. Hij zoekt continu verder naar oportuniteiten binnen de transportmarkt.

Rudy Balcaen