Etex (ex-Eternit) bouwt extra magazijn van 15.000 m² in Tisselt

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De site van Etex in Tisselt is een van de drie productiesites van de groep in België. De overige productiesites bevinden zich in Sint-Niklaas en Kapelle-op-den-Bos.

Volgens projectmanager Jonas Verheyden werden onlangs enkele nieuwe productielijnen in gebruik genomen en is er daardoor nood aan extra opslagcapaciteit. De nieuwbouw is een klassiek magazijn voor de opslag van bouwplaten. 

Staalbouw

Het nieuwe gebouw is een stalen constructie van bouwbedrijf Bolckmans. Volgens Verheyden voldoet het aan alle vereiste normen voor een klassiek magazijn, zoals opvang van hemelwater enzovoort. Omwille van de stabiliteit staat het gebouw op palen. In april volgend jaar moet de nieuwbouw klaar zijn.

Koen Heinen