Alders Transport plant overname Haesaerts Intermodal

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Alders Transport, met vestigingen in het Limburgse Pelt en het Brabantse Asse, raakte volgens managing director Roel Smets een jaar geleden in gesprek met Haesaerts Intermodal in zijn zoektocht naar investeringen met betrekking tot logistieke oplossingen voor de chemische sector. “We hebben op 12 september een overeenkomst getekend waarbij Alders Transport een participatie neemt in Haesaerts Intermodal”, zegt Smets. Op termijn is een volledige overname gepland.

Alders Transport heeft een sterke reputatie op het vlak van vervoer van staalrollen, droge bulkgoederen, minerale grondstoffen en het internationaal transport van afvalstoffen.

Chemie

Haesaerts werd meer dan honderd jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een specialist in intermodaal transport met eigen tankcontainers van hoogwaardige vloeibare chemische vloeistoffen en gassen via weg, binnenvaart, maritiem en spoor. “Wij zijn slechts in beperkte mate actief in de chemie met verpakte ADR-goederen en droge bulk. Liquids en gas deden we tot nu toe niet”, zegt Smets. De instap in Haesaerts is een opportuniteit. De groep krijgt er een strategische locatie bij in Zwijndrecht, in de nabijheid van het grootste chemische cluster van Europa.

“De naam Haesaerts wordt behouden. Het is een sterke naam in liquids. Het wordt een businessunit ‘chemie’ binnen Alders Transport”, verduidelijkt Smets. Het personeel en de vestiging in Zwijndrecht blijven eveneens aan boord.

Ook Luc Haesaerts, de huidige aandeelhouder, blijft zowel financieel als operationeel nog meerdere jaren verbonden aan het bedrijf. “Als familiebedrijf van de derde generatie wilden we ons van een mooie, langdurige toekomst verzekeren in een groter geheel. De toenadering is een absolute win-win”, zegt hij.

Synchro-modaal

Beide bedrijven samen hebben een vloot van 450 trekkers en 1.200 getrokken eenheden. Er werken 550 mensen. De gezamenlijke omzet voor 2019 wordt op meer dan 85 miljoen euro geraamd.

Zowel Haesaerts als Alders focussen op de logistieke dienstverlening naar, van en in de landen van Centraal- en Oost-Europa. Hierdoor onstaan synergiemogelijkheden die ze de komende jaren zullen uitbouwen. De operationele vestigingen van de combinatie bevinden zich in België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Rusland, Wit-Rusland, Polen en Oekraïne.

Koen Heinen