Swissport opent modern farmacenter op Brussels Airport

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

Het nieuwe Swissport Pharma Center bestaat uit een kantoorgebouw, een geavanceerd magazijn van 25.000 m² en farmaceutische faciliteiten. Met die infrastructuur wil Swissport het vrachtvervoer naar een hoger niveau tillen. Het Swissport Pharma Center zal een groter oppervlak hebben voor farmaceutische producten. Door de koelinstallatie van 1.000 m² wil Swissport zijn aandeel in de farmaceutische luchtvervoersactiviteiten in Brussel en wereldwijd verder vergroten.

Benchmark

“Ons nieuwe magazijn en het Swissport Pharma Center zullen de benchmark zijn voor moderne en efficiënte luchtvracht en farmaceutische logistiek”, zegt Luzius Wirth, Executive Vice President Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) voor Swissport. “De investering onderstreept onze inzet voor de Belgische markt. Tegelijk willen we de winstgevendheid van onze Belgische bedrijfsactiviteiten verbeteren om langdurige werkzekerheid te creëren voor onze medewerkers.”

Gefaseerde aanpak

De bouw van de nieuwe Swissportfaciliteit startte in januari 2019 en zal, met een gefaseerde aanpak, ongeveer twee jaar in beslag nemen. Zowel sloop- als bouwwerkzaamheden zijn nu volop aan de gang. Het magazijn van 25.000 m² wordt uitgerust met een geautomatiseerd Material Handling System (MHS). Aan de landzijde zijn er vijftig laadkades voor vrachtwagens in een gesloten perimeter en een efficiënte acceptatiezone. Aan airside komen er ‘speed gates’, waardoor tijdefficiënte logistieke processen van het magazijn naar het vrachtruim van het vliegtuig mogelijk worden. 

Melanie De Vrieze