Groupe Pierre koopt farma sneltransportbedrijf Ajimex

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Groupe Pierre, die al 95 jaar bestaat, is actief in transport (Transports Pierre) en warehousing (Pierre Logistic). De transportactiviteiten omvatten zowel conventioneel vervoer als nationaal en internationaal vervoer van farmaceutische en healthcareproducten. De groep beschikt over 30.000 m² magazijnen in Grez-Doiceau en Braine-L’Alleud voor deze producten.

“Transport en logistiek voor de farmasector kennen een grote groei. We beseffen dat wij – om in deze sector te kunnen meespelen – als bedrijf moeten meegroeien. Wij bieden een breed dienstenpalet aan, maar deden nog geen snel transport van kleine zendingen”, zegt Gérald Mourlon Beernaert, de managing director van Groupe Pierre.

“Wij stonden dan ook voor de keuze: zelf iets starten of een specialist overnemen. Omdat de families Pierre en Albalestrie van Ajimex elkaar al kenden en dat bedrijf regelmatig zendingen bij ons kwam leveren en halen, werd het een overname”, voegt hij toe.

Ajimex beschikt over een vloot van zo’n twintig bestelwagens en vijf frigo-trekker/opleggercombinaties. Hiermee groeit het wagenpark van Transports Pierre tot ruim honderd eenheden. Dat bedrijf had al zo’n 75 combinaties, waarvan 25 voor het farmatransport. De omzet groeit van 11,5 miljoen naar 15 miljoen euro. Groupe Pierre heeft nu zo’n 130 medewerkers in dienst.

Philippe Van Dooren