Trans Polonia Group (TPG) neemt tanktransport Deckers over

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Tanktransport Deckers
Tanktransport Deckers © Deckers

De Poolse Trans Polonia Group (TPG) zet met de overname van transport J.Deckers en zonen uit Brecht voet aan wal in de ADR-tanktransportsector in de Benelux. Het management van Deckers, onder leiding van Sven Deckers, en personeel blijven in functie.

J.Deckers is een gespecialiseerd familiebedrijf met 35 medewerkers. Het bedrijf is al sinds einde jaren ’80 gespecialiseerd in ADR-tanktransport. Zaakvoerder Sven Deckers mocht in 2019 nog de burgemeesterssjerp van Brecht omgorden namens N-VA.

Het beursgenoteerde Trans Polonia Group (TPG – zie tweede foto) heeft zijn hoofdzetel in het Poolse Tczew en boekte in 2020 een omzet van 52 miljoen euro. Sinds 2004 is het gespecialiseerd in tanktransport voor de chemische, brandstof- en voedingsindustrie.

Expertise

Met die overname verstevigt de Poolse groep zijn aanbod naar de (petro)chemische industrie in de Antwerpen-Rotterdam-Ruhr-range, waarbij de expertise van Tanktransport Deckers wordt ingezet. TPG is actief in Duitsland, Frankrijk, Spanje en nu ook met een operationele basis in de Benelux met dertig bijkomende transportcombinaties.

Eigenheid

“De acquisitie kadert in de strategie om zowel organisch als via de overname van een gezond familiebedrijf duurzaam te groeien, waarbij het voltallige personeel, de voertuigen en de infrastructuur worden geïntegreerd in de groep met behoud van eigenheid en cultuur”, klinkt het bij TPG. De transactie kwam tot stand door bemiddeling van William De Putter, die door zijn expertise binnen transport en logistiek een meerwaarde voor beide partijen wist te realiseren.

Yannick De Spiegeleir