Luik blij met deal Alibabadochter en Russische luchtvrachtspeler

Nieuws, Logistiek
Bart Timperman

Cainiao Smart Logistics Network is een dochtermaatschappij van de Chinese e-commercegigant Alibaba. Met de samenwerkingsovereenkomst met de Russische luchtvrachttransporteur Volga-Dnepr Group willen de Chinezen hun grensoverschrijdende verzendcapaciteit vergroten en zo voldoen aan de groeiende vraag naar betere en snellere bezorgservices.

Met de overeenkomst garandeert de Volga-Dnepr Group aan Cainiao toegang tot zijn netwerk en de vloot van 41 vliegtuigen. Andersom beschouwt Cainiao de Russische maatschappij als voorkeurspartner voor luchttransportcapaciteit en logistieke diensten.

Welkom

Deze ontwikkeling speelt duidelijk in de kaart van Liege Airport, waar de Russische en Chinese speler al actief zijn. “Wat ook het exacte resultaat zal zijn, het is alleen maar goed als onze verschillende klanten synergieën ontwikkelen. Dit is daar een prachtvoorbeeld van”, klinkt het bij Bert Selis, Cargo & Logistics Manager op Liege Airport.

Ook Steven Verhasselt van Liege Airport is enthousiast. “Hier werken wij al heel lang naar toe, met alle partijen. Wij verwelkomen uiteraard dat dit nu ook publiek bekendgemaakt wordt. Wij gaan ervan uit dat alle operatoren in Liege beter gaan worden van de groei. When the pie gets bigger … “

Kasper Demol, Bart Timperman