Nallian-platform kan verder groeien

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Nallian brengt zakenpartners met elkaar in contact via de cloud met het oog op de uitwisseling van gegevens in real time en interactieve samenwerking. Met de 1,25 miljoen euro vers kapitaal van de Nederlandse investeringsmaatschappij Newion Investments wil het bedrijf onder meer zijn operationele reikwijdte uitbreiden en de groei en innovatie van het platform versnellen.

“Nallian biedt internationale organisaties de mogelijkheid om efficiënter te werken door privécommunities op te zetten met hun partners in de waardeketen”, aldus Jean Verheyen, oprichter en CEO van het bedrijf. “Het gaat om gestructureerde data, beter gezegd info tussen systemen. Aan de hand van deze gegevens kunnen bedrijven anticiperen, hun strategie aanpassen en efficiënter samenwerken met minder kans op fouten”, verduidelijkt hij.

Brucargo

Specifiek wat de logistieke sector betreft, kunnen volgens Verheyen alle soorten instructies uitgewisseld worden zoals bijvoorbeeld een ‘Bill of Lading’, transportinstructies of facturen. Ook de status van een transport kan via het platform uitgewisseld worden. Bedrijven kunnen input uit hun eigen systeem aan het platform toevertrouwen, maar er kan ook informatie uit de logistieke keten aan toegevoegd worden.

Als voorbeeld verwijst hij naar Brucargo waar door het bundelen van informatie zowel Brucargo zelf als bijvoorbeeld de overheid over informatie kan beschikken. Data met betrekking tot de hoeveelheid cargo die van waar naar waar gegaan is. Hetzelfde kan toegepast worden voor een haven als Antwerpen, onderstreept hij. “Dit creëert nieuwe inzichten. Bedrijven bepalen zelf de bron van informatie en wie de informatie kan inzien”, aldus nog de CEO.

Cloud

Nallian zegt dat zijn groei te danken is aan het feit dat bij internationale partners uit de waardeketen steeds meer vraag is naar de uitwisseling van up-to-date informatie in real-time. De samenwerkingsoplossing via de cloud zorgt ervoor dat de integratie met internationale partners sneller kan verlopen en de bedrijfskosten en –risico’s beperkt kunnen worden.

Naast logistiek, wordt het platform ook toegepast in productie, computerapparatuur, consumentenartikelen, retail, gezondheid/medisch en groothandel/distributie. Onder de logistiekbedrijven die momenteel deel uitmaken van het platform zijn er onder meer H.Essers, Van Moer Group, Aviapartner, DHL en het VIL.