Vincent Logistics verkoopt deel logistiek vastgoed aan IOW

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

De aanloopwaarde van deze logistieke site bedraagt 28,6 miljoen, meldt IOW in een communiqué. Het aandeel logistiek vastgoed in de portefeuille neemt door deze investering verder toe tot 48%. Dat aandeel moet op korte termijn groeien tot minimaal de helft van de totale vastgoedportefeuille.

Deze investering past in het kader van de strategie van IOW om meer te investeren in logistiek vastgoed. Tevens versterkt de groep haar positie op de logistieke as Antwerpen-Limburg-Luik. Het is haar eerste investering in één van de beste locaties in de Luikse regio. In november j.l. heeft IOW al een site van 77.000 m² in Opglabbeek (Limburg) gekocht van de groep Machiels

Sale & lease back

Voor Vincent Logistics wordt het een sales & lease back-operatie. De transport- en logistiekgroep zal de gebouwen dus blijven gebruiken.

In een interview met Truck & Business heeft Jean Vincent uitgelegd dat hij zich wil concentreren op zijn ‘core business’. De bedoeling van de transactie is om liquiditeiten te genereren om verder te kunnen investeren in de transportoperaties en de logistieke activiteiten zelf.

Tenders

Tevens moet de financiële structuur versterkt worden om gemakkelijker aan tenders te kunnen deelnemen, omdat de opdrachtgevers zeker willen zijn dat hun logistieke partners financieel gezond zijn, zei hij aan onze collega’s.

De transactie heeft enkel betrekking tot de gebouwen in Les Hauts-Sarts (Herstal). In totaal beschikt Vincent Logistics over 82.000 m² op- en overslaginstallaties.