Port of Antwerp-Bruges pakt uit met gloednieuw jobinfopunt en campagne

Nieuws, Havens
Julie Desmet
Port of Antwerp-Bruges Campagne Havenjobs
Port of Antwerp-Bruges lanceert campagne ‘Een job in de haven, da’s net iets anders’. © Port of Antwerp-Bruges

Port of Antwerp-Bruges heeft het nieuwe webplatform ‘havenjobs.com’ gelanceerd. Dat bundelt voor Antwerpen en Zeebrugge de vacatures in de industrie, de logistiek en de maritieme sector in de haven.

Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek van VDAB, Provincie Antwerpen en Havenbedrijf Antwerpen-Brugge dat de diversiteit aan kansen en mogelijkheden qua jobs nog te weinig bekend is en dat er nood is aan één centraal punt waar het aanbod havenbreed samenkomt. Dat punt is er nu en heet ‘havenjobs.com’.

Interactieve kaart

Werkzoekenden vinden er vacatures met behulp van filters zoals locatie, jobdomein, type contract enzovoort. Per vacature verschijnt een functieomschrijving, profiel en eventuele jobgerelateerde competenties. Daarbij wordt ook  informatie gegeven over hoe je kan solliciteren. Dat gebeurt rechtstreeks bij het desbetreffende bedrijf of uitzendkantoor. Met een interactieve kaart kan je gericht en op een gebruiksvriendelijke manier zoeken naar de vacatures dicht bij huis.

Inspirerende verhalen

De website havenjobs.com geeft daarnaast informatie over de haven zelf en de soorten jobs die er zijn. Inspirerende verhalen moeten toekomstige werknemers warm maken voor de sector en de diversiteit aan jobs bekendmaken. “Er is niet alleen nood aan havenarbeiders, maar ook aan ICT’ers, boekhouders, technisch geschoold personeel, procesoperatoren, administratief en commercieel talent en nog veel meer”, meldt Port of Antwerp-Bruges.

Campagne

Er wordt volop ingezet op een pr-campagne in het straatbeeld en op sociale media. Onder het motto ‘een job in de haven, da’s net iets anders’, zullen fictieve tekeningen met havenreuzen de haven en de diversiteit aan jobs in de kijker zetten. Die moeten de aandacht van jongeren, werkzoekenden en zij-instromers trekken.

Jobbeurzen

Daarnaast vinden er de komende maanden ook heel wat jobbeurzen en andere evenementen plaats waar werkzoekenden het Havenjobs-platform kunnen leren kennen, waaronder de Antwerp jobbeurs bij RAFC, de Jobbeurs Waasland en de Vlaamse Havendag in Antwerpen en Zeebrugge. ​

Voor bedrijven die het platform willen gebruiken, zijn er digitale infosessies voorzien vandaag en morgen (20 en 21 april 2023). Inschrijven kan via deze link.

Port of Antwerp-Bruges pakt uit met gloednieuw jobinfopunt en campagne – Flows

Port of Antwerp-Bruges pakt uit met gloednieuw jobinfopunt en campagne

Nieuws, Havens
Julie Desmet
Port of Antwerp-Bruges Campagne Havenjobs
Port of Antwerp-Bruges lanceert campagne ‘Een job in de haven, da’s net iets anders’. © Port of Antwerp-Bruges

Port of Antwerp-Bruges heeft het nieuwe webplatform ‘havenjobs.com’ gelanceerd. Dat bundelt voor Antwerpen en Zeebrugge de vacatures in de industrie, de logistiek en de maritieme sector in de haven.

Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek van VDAB, Provincie Antwerpen en Havenbedrijf Antwerpen-Brugge dat de diversiteit aan kansen en mogelijkheden qua jobs nog te weinig bekend is en dat er nood is aan één centraal punt waar het aanbod havenbreed samenkomt. Dat punt is er nu en heet ‘havenjobs.com’.

Interactieve kaart

Werkzoekenden vinden er vacatures met behulp van filters zoals locatie, jobdomein, type contract enzovoort. Per vacature verschijnt een functieomschrijving, profiel en eventuele jobgerelateerde competenties. Daarbij wordt ook  informatie gegeven over hoe je kan solliciteren. Dat gebeurt rechtstreeks bij het desbetreffende bedrijf of uitzendkantoor. Met een interactieve kaart kan je gericht en op een gebruiksvriendelijke manier zoeken naar de vacatures dicht bij huis.

Inspirerende verhalen

De website havenjobs.com geeft daarnaast informatie over de haven zelf en de soorten jobs die er zijn. Inspirerende verhalen moeten toekomstige werknemers warm maken voor de sector en de diversiteit aan jobs bekendmaken. “Er is niet alleen nood aan havenarbeiders, maar ook aan ICT’ers, boekhouders, technisch geschoold personeel, procesoperatoren, administratief en commercieel talent en nog veel meer”, meldt Port of Antwerp-Bruges.

Campagne

Er wordt volop ingezet op een pr-campagne in het straatbeeld en op sociale media. Onder het motto ‘een job in de haven, da’s net iets anders’, zullen fictieve tekeningen met havenreuzen de haven en de diversiteit aan jobs in de kijker zetten. Die moeten de aandacht van jongeren, werkzoekenden en zij-instromers trekken.

Jobbeurzen

Daarnaast vinden er de komende maanden ook heel wat jobbeurzen en andere evenementen plaats waar werkzoekenden het Havenjobs-platform kunnen leren kennen, waaronder de Antwerp jobbeurs bij RAFC, de Jobbeurs Waasland en de Vlaamse Havendag in Antwerpen en Zeebrugge. ​

Voor bedrijven die het platform willen gebruiken, zijn er digitale infosessies voorzien vandaag en morgen (20 en 21 april 2023). Inschrijven kan via deze link.