Hout van Steenberge neemt Van Hoorebeke Timber (North Sea Port) over

Nieuws, Havens
Yannick De Spiegeleir
20230328 Van Hoorebeke Timber houtterminal Kluizendok
Houtterminal Kluizendok © Van Hoorebeke Timber

Houtbedrijf Van Hoorebeke Timber komt in handen van sectorgenoot Hout-Bois van Steenberge uit Zottegem. Het Gentse Van Hoorebeke Timber is een van de grootste houtbedrijven van België en heeft een houtterminal in het Kluizendok in de Gentse haven.

De overname brengt een houtgroep tot stand met een 120-tal medewerkers en een omzet die 120 miljoen euro benadert. “Van Hoorebeke Timber is al acht generaties lang een gerespecteerd bedrijf in onze sector”, zegt gedelegeerd bestuurder Benoit Clarysse van Hout-Bois van Steenberge. “Hun team heeft een indrukwekkende staat van dienst in het importeren, opslaan, drogen en schaven van houtsoorten uit de hele wereld en de distributie van houtproducten in Europa. De vestiging in North Sea Port is strategisch gelegen met zijn efficiënte houtterminal voor de invoer van houtproducten vanuit de hele wereld en de uitvoer ervan in heel Europa.”

Ambrosius

Van Hoorebeke Timber werd in 1740 opgericht als brouwerij door Ambrosius van Hoorebeke. De Gentse onderneming vervelde tot handel in bouwmaterialen en werd door opeenvolgende generaties uitgebouwd tot een van de grootste houtbedrijven van België.

Ook de geschiedenis van Hout-Bois van Steenberge gaat een hele tijd terug. Het was Joseph van Steenberge die in 1903 een houthandel overnam in het centrum van Zottegem en zo het startschot gaf van een familiebedrijf met internationale allures.

Beide firma’s zullen onder hun eigen merknaam blijven opereren. Financiële details werden niet vrijgegeven.