BDO versterkt plek in haven Antwerpen met overname Beirens & Wellens

Nieuws, Douane
Michiel Leen
Peter Van Laer
Peter Van Laer © Bepublic

Advieskantoor BDO neemt accountants en belastingadviseurs Beirens & Wellens (aan Noorderlaan) over. BDO wil zo zijn positie in de haven van Antwerpen versterken. Michel Beirens en Luc Wellens blijven nog aan boord om de integratie te begeleiden.

De overname van Beirens & Wellens (B&W) past in de groeistrategie van BDO op het vlak van boekhoudkundig, fiscaal en juridisch advies aan voornamelijk familiebedrijven. Tegelijk verstevigt het advieskantoor zo zijn positie in de Antwerpse haven. De voorbije jaren nam BDO vooral bedrijven gespecialiseerd in advies rond digitalisering, fusies en overnames en cybersecurity over. Met de overname van B&W versterkt het advieskantoor nu zijn klassieke diensten van accountancy en tax. 

B&W werd in 2008 opgericht door Michel Beirens en Luc Wellens en telt onder zijn klanten familiebedrijven en internationale ondernemingen. Zowat een derde van de activiteiten van het bedrijf is gerelateerd aan maritieme en logistieke bedrijven. BDO en B&W zijn trouwens geen onbekenden voor elkaar. B&W werkte in het verleden al geregeld samen met BDO voor specifieke projecten of wanneer een klant expertise vroeg in domeinen waarin het kantoor zelf minder beslagen was. B&W-oprichters Michel Beirens en Luc Wellens blijven nog een aantal jaren aan boord om de integratie vlot te doen verlopen.

Sterker in haven

BDO had al stevige wortels in Antwerpen, maar verstevigt met dit nieuwe kantoor nog zijn positie en portfolio in het havengebied. De nieuwe BDO-vestiging in de huidige B&W-kantoren op de Noorderlaan, wordt volgens het bedrijf een troef voor de aantrekkingskracht van BDO als werkgever. De locatie fungeert als een soort hub om klanten en medewerkers uit de omliggende regio aan te trekken. De nabijheid van het havengebied versterkt BDO’s maritieme en logistieke groeiambities.

“De focus van B&W op grote en middelgrote bedrijven, matcht een-op-een met onze anorganische groeistrategie. We geloven rotsvast in de meerwaarde van de complementaire samenwerking tussen beide bedrijven. Maar ook de strategische inplanting in een economisch belangrijke regio als de haven van Antwerpen past daarin. Ten slotte vormen de vijftien medewerkers dankzij hun knowhow, opleiding en ervaring een grote aanwinst in een tijdperk waar hoogopgeleide profielen schaars zijn,” zegt Peter Van Laer, CEO van BDO België.

Kruispunt 

Michel Beirens en Luc Wellens treden hem bij: “Door de toenemende complexiteit, de steeds strengere compliance-vereisten en de versnelde digitalisering en internationalisering stonden we op een kruispunt. Ofwel maakten we zelf een nieuwe kwantumsprong ofwel droegen we onze klanten en expertise over aan een organisatie die onze business en service minstens even kwaliteitsvol en toekomstgericht verderzet en opwaardeert. We hebben voor de tweede optie gekozen. We zijn er zeker van dat onze medewerkers goed zullen aarden binnen BDO. En onze klanten die ook internationaal actief zijn, kunnen nu een beroep doen op de kennis en expertise uit het wereldwijde netwerk van BDO.”

Michiel Leen