ITL Attorneys: juridische bijstand transport en logistiek in Europa

Partnercontent, Varia
Buiten verantwoordelijkheid redactie
ITL Attorneys: juridische bijstand voor transport en logistiek, overal in Europa
Kevin Vierhout, partner bij ITL Attorneys. © ITL

Advocatenkantoren Vallenduuk Transport Advocaten en Transport en Logistiek Advocaten gaan samen verder als International Transport and Logistics Attorneys. De kantoren worden zo een multinationale onestopshop voor juridische diensten in de transport en logistieke sector. “Wij hebben lokale expertise met een internationaal bereik.”

Na jaren van nauwe samenwerking vonden Vallenduuk Transport Advocaten en Transport en Logistiek Advocaten (TLA), dat het tijd was voor een nieuwe stap. De kantoren gingen eind 2023 samen verder onder de naam International Transport and Logistics (ITL) Attorneys om zo kennis, inzichten en middelen samen te brengen en een uitgebreid pakket aan juridische diensten te kunnen leveren.

“Het is een intensivering van onze samenwerking, een commerciële fusie. Onze gedeelde toewijding aan het leveren van uitzonderlijke juridische diensten in heel Europa sluit perfect aan bij de bundeling van onze krachten”, zegt Kevin Vierhout, partner bij ITL Attorneys en afkomstig van Vallenduuk. “Samen bieden we een totaaloplossing voor de juridische uitdagingen waarmee ondernemers in de transport- en logistieke sector worden geconfronteerd.”

Internationale niche

“Met onze focus op transport en logistiek bedienen wij een niche. Wij bieden lokale expertise met internationaal bereik”, vertelt Frederik Vanden Bogaerde, partner bij ITL Attorneys en afkomstig van TLA. “Dankzij de fusie zijn wij de grootste juridische partner voor elke schakel in de toeleveringsketen, door heel Europa.”

“In het verleden stuurde ik mijn Nederlandse cliënten door naar Vallenduuk, maar daar was meer communicatie en overtuiging voor nodig. Nu wij één bedrijf zijn, is die inefficiëntie er tussenuit. Cliënten hoeven niet meer rond te bellen, maar vinden in ons een onestopshop.” Naast Vierhout en Vanden Bogaerde zijn ook Christian Hofman, Michelle Vrolijk, Mathias Dendievel en Vincent van der Mast partner bij ITL Attorneys.

Vanaf het begin is de internationale reikwijdte en het bijstaan van cliënten in heel Europa en daarbuiten een belangrijk speerpunt van beide advocatenkantoren geweest. Naast het kantoor in Nederland opende Vallenduuk al in 2014 een kantoor in Polen. Het hoofdkantoor van TLA is gevestigd in België, maar het bijstaan van cliënten in Frankrijk is al meer dan tien jaar een belangrijk onderdeel van de praktijk. Dit leidde in 2022 tot de opening van een TLA-kantoor in Marseille. Daarnaast heeft TLA ook kantoren in Slowakije en Roemenië.

Uitbreiding

Met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Polen, Slowakije en Roemenië, is ITL Attorneys nooit ver weg. “Vanuit deze kantoren werken we ook in omliggende landen”, zegt Vierhout. “In totaal zijn we in dertien landen actief. Wij spreken de taal, waar onze cliënten ook zijn. Naast de vestigingslanden hebben wij exclusieve samenwerkingen in Duitsland, het VK, Italië, Spanje, Denemarken, Oostenrijk en Bulgarije.”

“We zijn continu bezig om verder uit te breiden. Momenteel zijn er gesprekken gaande met gelijkgestemde advocatenkantoren in Groot-Brittannië en Duitsland om de dienstverlening verder uit te breiden en zich aan te sluiten bij ITL Attorneys. We hebben ook plannen om een vestiging te openen in Litouwen.”

Reactief én proactief

ITL biedt totaaloplossingen op ieder rechtsgebied, zowel in als buiten de rechtbank. “Wij handelen zowel reactief bij procedures of bijstand bij claims, als proactief bij het compliant krijgen van structuren, adviezen en algemene voorwaarden opstellen”, zegt Vierhout.

“Graag doen wij een stapje extra, om te kijken hoe wij een toekomstbestendige oplossing kunnen bieden en ambities van logistieke bedrijven waar te maken. En in noodgevallen kunnen cliënten altijd bij ITL Attorneys terecht. Wij zijn 24/7 beschikbaar voor dringende juridische kwesties.”

Met de intensieve samenwerking wordt ITL Attorneys het eerste advocatenkantoor in de logistieke sector dat op deze schaal internationaal opereert. “We volgen in die zin de markt, waar schaalvergroting ook het gesprek van de dag is”, vult Vanden Bogaerde aan.

“En met succes, steeds vaker kloppen grotere bedrijven bij ons aan. We kunnen nu veel meer, gezien we meer mensen tot onze beschikking hebben en daarmee een hoop kennis in huis hebben. Op de lange termijn willen we de nummer 1 juridische dienstverlener in transport en logistiek over heel Europa zijn.”

Multimodaal

ITL Attorneys is aanwezig op de beurs Multimodaal op 14 maart in het Breepark in Breda. Het advocatenkantoor is daar beschikbaar voor vragen en geeft een presentatie over handhaving van het mobiliteitspakket.

Vanden Bogaerde: “We gaan in op het verschil in handhaving van het mobiliteitspakket in Nederland en in België. Breda is strategisch gelegen, vlakbij de grens. We verwachten daarom vervoerders uit beide landen te informeren.”

ITL Attorneys: juridische bijstand transport en logistiek in Europa – Flows

ITL Attorneys: juridische bijstand transport en logistiek in Europa

Partnercontent, Varia
Buiten verantwoordelijkheid redactie
ITL Attorneys: juridische bijstand voor transport en logistiek, overal in Europa
Kevin Vierhout, partner bij ITL Attorneys. © ITL

Advocatenkantoren Vallenduuk Transport Advocaten en Transport en Logistiek Advocaten gaan samen verder als International Transport and Logistics Attorneys. De kantoren worden zo een multinationale onestopshop voor juridische diensten in de transport en logistieke sector. “Wij hebben lokale expertise met een internationaal bereik.”

Na jaren van nauwe samenwerking vonden Vallenduuk Transport Advocaten en Transport en Logistiek Advocaten (TLA), dat het tijd was voor een nieuwe stap. De kantoren gingen eind 2023 samen verder onder de naam International Transport and Logistics (ITL) Attorneys om zo kennis, inzichten en middelen samen te brengen en een uitgebreid pakket aan juridische diensten te kunnen leveren.

“Het is een intensivering van onze samenwerking, een commerciële fusie. Onze gedeelde toewijding aan het leveren van uitzonderlijke juridische diensten in heel Europa sluit perfect aan bij de bundeling van onze krachten”, zegt Kevin Vierhout, partner bij ITL Attorneys en afkomstig van Vallenduuk. “Samen bieden we een totaaloplossing voor de juridische uitdagingen waarmee ondernemers in de transport- en logistieke sector worden geconfronteerd.”

Internationale niche

“Met onze focus op transport en logistiek bedienen wij een niche. Wij bieden lokale expertise met internationaal bereik”, vertelt Frederik Vanden Bogaerde, partner bij ITL Attorneys en afkomstig van TLA. “Dankzij de fusie zijn wij de grootste juridische partner voor elke schakel in de toeleveringsketen, door heel Europa.”

“In het verleden stuurde ik mijn Nederlandse cliënten door naar Vallenduuk, maar daar was meer communicatie en overtuiging voor nodig. Nu wij één bedrijf zijn, is die inefficiëntie er tussenuit. Cliënten hoeven niet meer rond te bellen, maar vinden in ons een onestopshop.” Naast Vierhout en Vanden Bogaerde zijn ook Christian Hofman, Michelle Vrolijk, Mathias Dendievel en Vincent van der Mast partner bij ITL Attorneys.

Vanaf het begin is de internationale reikwijdte en het bijstaan van cliënten in heel Europa en daarbuiten een belangrijk speerpunt van beide advocatenkantoren geweest. Naast het kantoor in Nederland opende Vallenduuk al in 2014 een kantoor in Polen. Het hoofdkantoor van TLA is gevestigd in België, maar het bijstaan van cliënten in Frankrijk is al meer dan tien jaar een belangrijk onderdeel van de praktijk. Dit leidde in 2022 tot de opening van een TLA-kantoor in Marseille. Daarnaast heeft TLA ook kantoren in Slowakije en Roemenië.

Uitbreiding

Met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Polen, Slowakije en Roemenië, is ITL Attorneys nooit ver weg. “Vanuit deze kantoren werken we ook in omliggende landen”, zegt Vierhout. “In totaal zijn we in dertien landen actief. Wij spreken de taal, waar onze cliënten ook zijn. Naast de vestigingslanden hebben wij exclusieve samenwerkingen in Duitsland, het VK, Italië, Spanje, Denemarken, Oostenrijk en Bulgarije.”

“We zijn continu bezig om verder uit te breiden. Momenteel zijn er gesprekken gaande met gelijkgestemde advocatenkantoren in Groot-Brittannië en Duitsland om de dienstverlening verder uit te breiden en zich aan te sluiten bij ITL Attorneys. We hebben ook plannen om een vestiging te openen in Litouwen.”

Reactief én proactief

ITL biedt totaaloplossingen op ieder rechtsgebied, zowel in als buiten de rechtbank. “Wij handelen zowel reactief bij procedures of bijstand bij claims, als proactief bij het compliant krijgen van structuren, adviezen en algemene voorwaarden opstellen”, zegt Vierhout.

“Graag doen wij een stapje extra, om te kijken hoe wij een toekomstbestendige oplossing kunnen bieden en ambities van logistieke bedrijven waar te maken. En in noodgevallen kunnen cliënten altijd bij ITL Attorneys terecht. Wij zijn 24/7 beschikbaar voor dringende juridische kwesties.”

Met de intensieve samenwerking wordt ITL Attorneys het eerste advocatenkantoor in de logistieke sector dat op deze schaal internationaal opereert. “We volgen in die zin de markt, waar schaalvergroting ook het gesprek van de dag is”, vult Vanden Bogaerde aan.

“En met succes, steeds vaker kloppen grotere bedrijven bij ons aan. We kunnen nu veel meer, gezien we meer mensen tot onze beschikking hebben en daarmee een hoop kennis in huis hebben. Op de lange termijn willen we de nummer 1 juridische dienstverlener in transport en logistiek over heel Europa zijn.”

Multimodaal

ITL Attorneys is aanwezig op de beurs Multimodaal op 14 maart in het Breepark in Breda. Het advocatenkantoor is daar beschikbaar voor vragen en geeft een presentatie over handhaving van het mobiliteitspakket.

Vanden Bogaerde: “We gaan in op het verschil in handhaving van het mobiliteitspakket in Nederland en in België. Breda is strategisch gelegen, vlakbij de grens. We verwachten daarom vervoerders uit beide landen te informeren.”