Geluidswanden, Rentel, Rhenus en piraterij

Kort, Varia
Melanie De Vrieze
rhenus partnership Hanse
NWL en DBR bundelen hun krachten in containerlogistiek. © Rhenus Group

Geluidstest bij vijf proefopstellingen van geluidswerende wanden voor Ringparken, kabel beschadigd die windpark Rentel verbindt met vasteland, Norddeutsche Wasserweg Logistik en Deutsche Binnenreederei bundelen hun krachten en Sri Lankaans schip bevrijd van Somalische piraten.

GELUIDSWANDEN –

Met het oog op de realisatie van de Ringparken is een proefopstelling gebouwd van verschillende types geluidswerende wanden uit schanskorven. Dat meldt de stad Antwerpen. Vandaag, dinsdag 30 januari, vindt een geluidstest plaats bij vijf proefopstellingen van dit type wanden. Die wanden moeten het geluid van de naastliggende Ring en spoorweg reduceren, zodat de parken aangenaam zijn om in te vertoeven. Naast de resultaten van de geluidstest worden de kostprijs en de esthetiek van de varianten mee in kaart gebracht. Bij de aanleg van Pomppark Zuid zal later dit jaar gestart worden met de bouw van de wanden. (KDJ)

KABEL BESCHADIGD –

Een incident heeft de kabel beschadigd die het windpark Rentel verbindt met het vasteland, zo maakte Elia bekend aan persagentschap Belga. Ondanks de schade kan het windpark elektriciteit blijven produceren dankzij het hoogspanningsnet in de Noordzee, stelde de Belgische hoogspanningsnetbeheerder gerust. Het incident dateert van 9 januari. Volgens Rentel lijkt de oorzaak een “interne elektrische oorzaak” te zijn. Reparaties kunnen lang duren, omdat “manoeuvres op zee moeilijker zijn”, zei Mathi als Verkest, CEO van Rentel, in een reactie aan Belga. Rentel heeft twee exportkabels: één naar de kust (momenteel onderbroken) en één naar het offshore stopcontact van Elia. De alternatieve route via het MOG, het offshore stopcontact, wordt momenteel volledig benut. (KDJ)

RHENUS PARTNERSHIP –

Norddeutsche Wasserweg Logistik GmbH (NWL) en Deutsche Binnenreederei GmbH (DBR) bundelen hun krachten in de containeractiviteiten. Beide bedrijven, die onderdeel deel zijn van de Rhenus Group, werkten al samen op contractbasis. Nu vormen ze een strategisch partnership onder de noemer Rhenus Partnership Hanse. NWL is actief in containervervoer per binnenschip in Bremen en Bremerhaven. DBR Hamburg is gespecialiseerd in binnenvaartvervoer. Voor de medewerkers van beide bedrijven verandert er niets. Dankzij de samenwerking zal beter gebruikgemaakt worden van de binnenvaartvloot met flexibelere laadfactoren. NWL deed in het verleden een beroep op tonnage van externe rederijen/operators. (KH)

KAPING SCHIP –

Speciale eenheden en de kustwacht van de Seychellen hebben de controle heroverd over een Sri Lankaans schip dat “werd gekaapt door gewapende Somalische piraten” in de Indische Oceaan. Dat meldt het bureau van de president van de eilandengroep ten noorden van Madagaskar maandag 29 januari. De marine van Sri Lanka verklaarde zondag dat de vissersboot Lorenzo Putha-4, met zes bemanningsleden aan boord, “werd buitgemaakt door Somalische piraten”. Dat incident vond plaats op ongeveer 840 zeemijl (ruim 1.500 kilometer) van de Somalische hoofdstad Mogadishu. Enkele uren eerder zei de Indiase marine een Iraanse vissersboot met zeventien bemanningsleden te hebben bevrijd van piraten voor de kust van Somalië. Een van hun patrouilleschepen had een noodoproep ontvangen vanuit de Golf van Aden. (Belga)

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Geluidswanden, Rentel, Rhenus en piraterij – Flows

Geluidswanden, Rentel, Rhenus en piraterij

Kort, Varia
Melanie De Vrieze
rhenus partnership Hanse
NWL en DBR bundelen hun krachten in containerlogistiek. © Rhenus Group

Geluidstest bij vijf proefopstellingen van geluidswerende wanden voor Ringparken, kabel beschadigd die windpark Rentel verbindt met vasteland, Norddeutsche Wasserweg Logistik en Deutsche Binnenreederei bundelen hun krachten en Sri Lankaans schip bevrijd van Somalische piraten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login