AntwerpXL kondigt volledige programma conferentie Main Deck aan

Partnercontent, Varia
Bart Meyvis
Antwerp XL 2022
Antwerp XL 2022 © Bart Meyvis

AntwerpXL, het breakbulk-, heavy-lift- en projectcargo-evenement, maakt de volledige line-up bekend voor het conferentieprogramma van dit jaar.

De AntwerpXL Main Deck-conferentie vindt plaats tijdens de laatste twee dagen van het evenement. Diverse experts zullen er hun inzichten delen met het publiek.

“De line-up van de conferentie van dit jaar is ongeëvenaard, met deskundige experts die hun inzichten en ideeën delen”, zegt Margaret Dunn, portfoliodirecteur bij AntwerpXL. “Op die manier kunnen we de hele breakbulkgemeenschap helpen om zich aan te passen aan de uitdagingen waar we voor staan.”

Eerste dag

De eerste dag van de conferentie omvat tien sessies en zal een scala aan onderwerpen behandelen, waaronder de huidige markt, aanpassingen aan belangrijke uitdagingen in het heden en het analyseren van toekomstige trends met DNV, AAL Shipping en S&P. De Energy Industries Council organiseert een panelsessie over de impact van offshore windenergie op de wereldwijde projectlading. En Port of Antwerp-Bruges zal bekijken hoe de haven zich onderscheidt van de rest door een onestopshop te zijn voor breakbulk.

In de namiddag zal de impact van geopolitiek op de supplychain worden besproken met bijdragen van Stemcor, La Marine en CRU Group. Heyport opent de discussie over digitalisering, met de nadruk op energie- en broeikasgasemissiereducties en just-in-timeaankomsten.

En een sessie over het koolstofvrij maken van zwaar transport, geleid door Marcus Lomax, technisch manager: “Het onderwerp duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de industrie en het aanpakken van de problemen van het verminderen van emissies kan in sommige sectoren moeilijker te bespreken zijn dan in andere. Ik kijk ernaar uit om te zien welke innovaties hierbij helpen. Gedurende de ochtend en middag zullen ook andere industrie-experts het podium betreden.”

Tweede dag

De tweede dag gaat verder met zes sessies, waaronder een panel over digitalisering en de impact van AI op de toeleveringsketen met Voyager Portal en DP World met een vervolgsessie van ShipNext. Bret Smart, medeoprichter en COO bij Voyager Portal: “Alles zal ter discussie staan. De sceptici zouden moeten komen zodat ze het databewijs kunnen zien van de veranderingen die automatisering en digitalisering hebben op de industrie.”

Dag twee heeft ook een focus op werving, met een speciale uitnodiging voor studenten van nabijgelegen universiteiten. Er zal een sessie zijn over rekrutering in de breakbulkindustrie en een ander panelgesprek over het aantrekken van nieuwe generaties en diversiteit en inclusie, met enkele van de ’40 Under 40 winnaars’, WISTA, Trans Coral Shipping en 4D SCC. Als een belangrijk onderwerp in het huidige klimaat, zullen meer duurzaamheidssessies plaatsvinden op de tweede dag met Vertis Environmental Finance, ETS for Shipping, Helexia BE en LA Marine.

Die zullen gaan over de verantwoordelijkheden van belanghebbenden met betrekking tot de duurzaamheid van de toeleveringsketen en de maatregelen die worden genomen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

“Ik ben erg blij dat de industrie samenkomt en een zinvolle discussie over de toekomst kan voeren”, zegt Anamika Talwaria, hoofd inhoud van AntwerpXL. We hebben een programma samengesteld dat niet alleen de huidige markt betreft, maar ook de toekomst op het vlak van werk en de planeet: hoe kunnen we duurzamer zijn?, hoe kunnen we de planeet minder belasten? Dat zijn de vragen die jongeren hebben voor hun werkgevers. Het zal geweldig zijn om te zien hoe die beantwoord worden op AntwerpXL.

Voor alle info over de conferentie: AntwerpXL 

AntwerpXL kondigt volledige programma conferentie Main Deck aan – Flows

AntwerpXL kondigt volledige programma conferentie Main Deck aan

Partnercontent, Varia
Bart Meyvis
Antwerp XL 2022
Antwerp XL 2022 © Bart Meyvis

AntwerpXL, het breakbulk-, heavy-lift- en projectcargo-evenement, maakt de volledige line-up bekend voor het conferentieprogramma van dit jaar.

De AntwerpXL Main Deck-conferentie vindt plaats tijdens de laatste twee dagen van het evenement. Diverse experts zullen er hun inzichten delen met het publiek.

“De line-up van de conferentie van dit jaar is ongeëvenaard, met deskundige experts die hun inzichten en ideeën delen”, zegt Margaret Dunn, portfoliodirecteur bij AntwerpXL. “Op die manier kunnen we de hele breakbulkgemeenschap helpen om zich aan te passen aan de uitdagingen waar we voor staan.”

Eerste dag

De eerste dag van de conferentie omvat tien sessies en zal een scala aan onderwerpen behandelen, waaronder de huidige markt, aanpassingen aan belangrijke uitdagingen in het heden en het analyseren van toekomstige trends met DNV, AAL Shipping en S&P. De Energy Industries Council organiseert een panelsessie over de impact van offshore windenergie op de wereldwijde projectlading. En Port of Antwerp-Bruges zal bekijken hoe de haven zich onderscheidt van de rest door een onestopshop te zijn voor breakbulk.

In de namiddag zal de impact van geopolitiek op de supplychain worden besproken met bijdragen van Stemcor, La Marine en CRU Group. Heyport opent de discussie over digitalisering, met de nadruk op energie- en broeikasgasemissiereducties en just-in-timeaankomsten.

En een sessie over het koolstofvrij maken van zwaar transport, geleid door Marcus Lomax, technisch manager: “Het onderwerp duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de industrie en het aanpakken van de problemen van het verminderen van emissies kan in sommige sectoren moeilijker te bespreken zijn dan in andere. Ik kijk ernaar uit om te zien welke innovaties hierbij helpen. Gedurende de ochtend en middag zullen ook andere industrie-experts het podium betreden.”

Tweede dag

De tweede dag gaat verder met zes sessies, waaronder een panel over digitalisering en de impact van AI op de toeleveringsketen met Voyager Portal en DP World met een vervolgsessie van ShipNext. Bret Smart, medeoprichter en COO bij Voyager Portal: “Alles zal ter discussie staan. De sceptici zouden moeten komen zodat ze het databewijs kunnen zien van de veranderingen die automatisering en digitalisering hebben op de industrie.”

Dag twee heeft ook een focus op werving, met een speciale uitnodiging voor studenten van nabijgelegen universiteiten. Er zal een sessie zijn over rekrutering in de breakbulkindustrie en een ander panelgesprek over het aantrekken van nieuwe generaties en diversiteit en inclusie, met enkele van de ’40 Under 40 winnaars’, WISTA, Trans Coral Shipping en 4D SCC. Als een belangrijk onderwerp in het huidige klimaat, zullen meer duurzaamheidssessies plaatsvinden op de tweede dag met Vertis Environmental Finance, ETS for Shipping, Helexia BE en LA Marine.

Die zullen gaan over de verantwoordelijkheden van belanghebbenden met betrekking tot de duurzaamheid van de toeleveringsketen en de maatregelen die worden genomen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

“Ik ben erg blij dat de industrie samenkomt en een zinvolle discussie over de toekomst kan voeren”, zegt Anamika Talwaria, hoofd inhoud van AntwerpXL. We hebben een programma samengesteld dat niet alleen de huidige markt betreft, maar ook de toekomst op het vlak van werk en de planeet: hoe kunnen we duurzamer zijn?, hoe kunnen we de planeet minder belasten? Dat zijn de vragen die jongeren hebben voor hun werkgevers. Het zal geweldig zijn om te zien hoe die beantwoord worden op AntwerpXL.

Voor alle info over de conferentie: AntwerpXL