Duitsland heft vanaf 1 juli 2024 ook tol op vrachtwagens vanaf 3,5 ton

Nieuws, Wegtransport
Koen Dejaeger
Bord LKW-Maut
Bord LKW-Maut © ProMedia

Ook kleinere vrachtwagens vanaf 3,5 ton vallen vanaf 1 juli 2024 in Duitsland onder de tolheffing. Het Duitse parlement keurde vrijdag het wetsontwerp met de wijzigingen van verkeersminister Volker Wissing (FDP) goed. De vrachtwagentol, die per 1 december omhoog gaat, geldt momenteel alleen voor trucks vanaf 7,5 ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login

 
 
Duitsland heft vanaf 1 juli 2024 ook tol op vrachtwagens vanaf 3,5 ton – Flows

Duitsland heft vanaf 1 juli 2024 ook tol op vrachtwagens vanaf 3,5 ton

Nieuws, Wegtransport
Koen Dejaeger
Bord LKW-Maut
Bord LKW-Maut © ProMedia

Ook kleinere vrachtwagens vanaf 3,5 ton vallen vanaf 1 juli 2024 in Duitsland onder de tolheffing. Het Duitse parlement keurde vrijdag het wetsontwerp met de wijzigingen van verkeersminister Volker Wissing (FDP) goed. De vrachtwagentol, die per 1 december omhoog gaat, geldt momenteel alleen voor trucks vanaf 7,5 ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login