DAF introduceert nieuwe generatie trucks voor specifieke toepassingen

Nieuws, Transport
Koen Dejaeger
DAF voegt aan zijn gamma enkele trucks toe voor specifieke toepassingen.
DAF voegt aan zijn gamma enkele trucks toe voor specifieke toepassingen. © DAF

Vrachtwagenbouwer DAF breidt zijn gamma nieuwe generatie trucks uit met een reeks dubbelaangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen. Daarnaast brengt het merk ook extra robuuste uitvoeringen op de markt.

Aan het gamma van nieuwe generatie trucks (de modellen XD, XF, XG en XG⁺), die werden uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’, voegt DAF nu een reeks dubbelaangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen toe. Specifiek voor het constructiesegment en voor de speciale toepassingen werden deze modellen aangepast, laat DAF weten in een persbericht.

Naast een reeks externe accenten, kregen de bouwvoertuigen XDC en XFC van de nieuwe generatie een grotere bodemvrijheid tot 40 centimeter en een oploophoek van 25 graden. Dat maakt de voertuigen geschikt voor toepassingen waarbij regelmatig off-road moet worden gereden.

“De XDC en XFC zijn leverbaar als 8×4, 6×4 en – voor het eerst – 4×2”, klinkt het in het persbericht. “Voor uitstekende tractie onder zware omstandigheden biedt DAF zijn XDC en XFC trucks aan met een keuze uit onderhoudsarme tandemassen met dubbele aandrijving.” De constructeur biedt ook een hydraulische voorwielaandrijving aan als optie.

Robuuste uitvoering

“Geheel nieuw zijn de ‘XD Extra Robust’ en ‘XF Extra Robust’. Deze series combineren de robuuste cabines van de XDC en XFC met een on-road chassis”, aldus DAF. “Dit is geschikt voor ondernemingen in bijvoorbeeld de bouw en de gemeentelijke sector die behoefte hebben aan de laagste schadegevoeligheid, maar geen volledige off-roadmogelijkheden nodig hebben.”

Daarnaast maakt DAF zich sterk dat de nieuwe voertuigen over een uiterst efficiënte aandrijflijnen beschikken en
dat de nieuwe uitvoeringen profiteren van verbeterde veiligheidssystemen.

DAF Trucks N.V. is een dochteronderneming van PACCAR Inc, een Amerikaans bedrijf dat vrachtwagens in de markt zet onder de namen DAF, Peterbilt en Kenworth.

DAF introduceert nieuwe generatie trucks voor specifieke toepassingen – Flows

DAF introduceert nieuwe generatie trucks voor specifieke toepassingen

Nieuws, Wegtransport
Koen Dejaeger
DAF voegt aan zijn gamma enkele trucks toe voor specifieke toepassingen.
DAF voegt aan zijn gamma enkele trucks toe voor specifieke toepassingen. © DAF

Vrachtwagenbouwer DAF breidt zijn gamma nieuwe generatie trucks uit met een reeks dubbelaangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen. Daarnaast brengt het merk ook extra robuuste uitvoeringen op de markt.

Aan het gamma van nieuwe generatie trucks (de modellen XD, XF, XG en XG⁺), die werden uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’, voegt DAF nu een reeks dubbelaangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen toe. Specifiek voor het constructiesegment en voor de speciale toepassingen werden deze modellen aangepast, laat DAF weten in een persbericht.

Naast een reeks externe accenten, kregen de bouwvoertuigen XDC en XFC van de nieuwe generatie een grotere bodemvrijheid tot 40 centimeter en een oploophoek van 25 graden. Dat maakt de voertuigen geschikt voor toepassingen waarbij regelmatig off-road moet worden gereden.

“De XDC en XFC zijn leverbaar als 8×4, 6×4 en – voor het eerst – 4×2”, klinkt het in het persbericht. “Voor uitstekende tractie onder zware omstandigheden biedt DAF zijn XDC en XFC trucks aan met een keuze uit onderhoudsarme tandemassen met dubbele aandrijving.” De constructeur biedt ook een hydraulische voorwielaandrijving aan als optie.

Robuuste uitvoering

“Geheel nieuw zijn de ‘XD Extra Robust’ en ‘XF Extra Robust’. Deze series combineren de robuuste cabines van de XDC en XFC met een on-road chassis”, aldus DAF. “Dit is geschikt voor ondernemingen in bijvoorbeeld de bouw en de gemeentelijke sector die behoefte hebben aan de laagste schadegevoeligheid, maar geen volledige off-roadmogelijkheden nodig hebben.”

Daarnaast maakt DAF zich sterk dat de nieuwe voertuigen over een uiterst efficiënte aandrijflijnen beschikken en
dat de nieuwe uitvoeringen profiteren van verbeterde veiligheidssystemen.

DAF Trucks N.V. is een dochteronderneming van PACCAR Inc, een Amerikaans bedrijf dat vrachtwagens in de markt zet onder de namen DAF, Peterbilt en Kenworth.