Trailervloot van Zeebrugse North Sea Express op naar duizend stuks

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Nieuwe Mercedes-trucks North Sea Express
Nieuwe Mercedes-trucks North Sea Express © North Sea Express

Voor de uitbreiding en vernieuwing van zijn vloot heeft het Zeebrugse transportbedrijf North Sea Express zijn eerste zes nieuwe Mercedes-vrachtwagens in gebruik genomen. De komende maanden wordt ook de verhuurvloot voor trailers verder uitgebreid. 

Het familiebedrijf North Sea Express verlegde de voorbije jaren zijn focus van puur transport naar magazijndiensten en verhuur van rollend materieel. De verdere vernieuwing en uitbreiding van de vloot past in het plaatje van de grotere vraag op de huurmarkt. “We verwachten de komende maanden, ondanks de brexit, een rush op het Verenigd Koninkrijk met de kerstperiode in aantocht”, schetst Steve Scherpereel (in het midden op de foto), verantwoordelijke businessdevelopment bij North Sea Express. 

DAF-trekkers

Naast een bestelling van vijftien stuks van het type Mercedes Actros LS van 450 pk, plaatste North Sea Express ook een bestelling van negentig trekkers bij DAF van het type Space Cab van 480 pk. 

De verhuurvloot van trailers zit eveneens in de lift. “In de laatste maanden van dit jaar worden er nog vijftig nieuwe coil trailers geleverd en in januari verwachten we tweehonderd nieuwe containerchassis.” De totale trailervloot met koelwagens, joloda-, coil-, ferry- en megatrailers groeit stilaan naar een duizend stuks. 

Yannick De Spiegeleir