T. Uitdewilligen zet trailerverhuur Heisterkamp in België op de kaart

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Tim Uitdewilligen Heisterkamp
Tim Uitdewilligen van Heisterkamp © Heisterkamp

Het Nederlandse Heisterkamp is al jaren een begrip in de Europese verhuur en leasingbusiness van trucks en trailers. Als salesmanager draagt Tim Uitdewilligen de verantwoordelijkheid om de nieuwe Belgische tak voor trailerverhuur gestalte te geven.

De geschiedenis van Heisterkamp gaat meer dan 100 jaar terug, tot in 1919 om precies te zijn. Het bedrijf beschikt over een vloot van zo’n 4.000 trailers en ruim 750 trucks en telt vestigingen in de Benelux, Duitsland, Polen, Letland en Roemenië. Met de oprichting van een Belgische vennootschap voor Heisterkamp Trailer Rental wil het bedrijf ook in ons land voet aan de grond krijgen voor de verhuur en lease van trailers.

De geknipte figuur om die ambitie vorm te geven, vond het familiebedrijf in Tim Uitdewilligen. De twintiger studeerde af in de richting Internationaal Ondernemen aan de Karel de Grote Hogeschool. Hij schreef zijn bachelorproef over een project rond trailerverhuur. “Bij Heisterkamp krijg ik de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om mijn kunnen te tonen. In België groeien we op dit moment naar een honderdtal trailers met Belgische nummerplaat en werken we samen met grote spelers als DHL, Kuehne+Nagel en DB Schenker. Ook kmo’s behoren tot onze klantenportefeuille”, verduidelijkt Uitdewilligen.

Dienstverlening

“Heisterkamp focust als familiebedrijf op het maximaal ontzorgen van zijn klanten. Dat doen we in de eerste plaats met een breed aanbod: van koelers tot schuifzeiltrailers en van kasten tot containerchassis. De trailers kunnen gehuurd worden voor een korte en een lange termijn: van 1 dag tot meerdere jaren”, zegt Uitdewilligen. “We zetten ook in op onderhoud met een netwerk van meer dan achtduizend werkplaatsen. Zo kunnen we snel schakelen.”

250 trailers

Heisterkamp wil in 2023 zijn marktaandeel op de trailerverhuurmarkt in België verder vergroten. “Tegen eind dit jaar willen we onze vloot uitbreiden naar ongeveer 250 opleggers. Het is voor mij persoonlijk een mooie uitdaging om als salesmanager de volledige verantwoordelijkheid over België te dragen en om prospectie te doen naar nieuwe klanten. Al trek ik ook geregeld naar de hoofdzetel van Heisterkamp in Oldenzaal (net boven Enschede, red.) om contact te houden met mijn collega’s in Nederland en mijn kennis over de markt aan te vullen met hun expertise”, besluit Uitdewilligen.

T. Uitdewilligen zet trailerverhuur Heisterkamp in België op de kaart – Flows

T. Uitdewilligen zet trailerverhuur Heisterkamp in België op de kaart

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Tim Uitdewilligen Heisterkamp
Tim Uitdewilligen van Heisterkamp © Heisterkamp

Het Nederlandse Heisterkamp is al jaren een begrip in de Europese verhuur en leasingbusiness van trucks en trailers. Als salesmanager draagt Tim Uitdewilligen de verantwoordelijkheid om de nieuwe Belgische tak voor trailerverhuur gestalte te geven.

De geschiedenis van Heisterkamp gaat meer dan 100 jaar terug, tot in 1919 om precies te zijn. Het bedrijf beschikt over een vloot van zo’n 4.000 trailers en ruim 750 trucks en telt vestigingen in de Benelux, Duitsland, Polen, Letland en Roemenië. Met de oprichting van een Belgische vennootschap voor Heisterkamp Trailer Rental wil het bedrijf ook in ons land voet aan de grond krijgen voor de verhuur en lease van trailers.

De geknipte figuur om die ambitie vorm te geven, vond het familiebedrijf in Tim Uitdewilligen. De twintiger studeerde af in de richting Internationaal Ondernemen aan de Karel de Grote Hogeschool. Hij schreef zijn bachelorproef over een project rond trailerverhuur. “Bij Heisterkamp krijg ik de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om mijn kunnen te tonen. In België groeien we op dit moment naar een honderdtal trailers met Belgische nummerplaat en werken we samen met grote spelers als DHL, Kuehne+Nagel en DB Schenker. Ook kmo’s behoren tot onze klantenportefeuille”, verduidelijkt Uitdewilligen.

Dienstverlening

“Heisterkamp focust als familiebedrijf op het maximaal ontzorgen van zijn klanten. Dat doen we in de eerste plaats met een breed aanbod: van koelers tot schuifzeiltrailers en van kasten tot containerchassis. De trailers kunnen gehuurd worden voor een korte en een lange termijn: van 1 dag tot meerdere jaren”, zegt Uitdewilligen. “We zetten ook in op onderhoud met een netwerk van meer dan achtduizend werkplaatsen. Zo kunnen we snel schakelen.”

250 trailers

Heisterkamp wil in 2023 zijn marktaandeel op de trailerverhuurmarkt in België verder vergroten. “Tegen eind dit jaar willen we onze vloot uitbreiden naar ongeveer 250 opleggers. Het is voor mij persoonlijk een mooie uitdaging om als salesmanager de volledige verantwoordelijkheid over België te dragen en om prospectie te doen naar nieuwe klanten. Al trek ik ook geregeld naar de hoofdzetel van Heisterkamp in Oldenzaal (net boven Enschede, red.) om contact te houden met mijn collega’s in Nederland en mijn kennis over de markt aan te vullen met hun expertise”, besluit Uitdewilligen.