H.Essers en Altrea (ex-Alders) doen wissel van bedrijfsactiviteiten

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Trekker en oplegger H.Essers
Trekker en oplegger H.Essers © H.Essers

Logistiek dienstverlener H.Essers uit Genk neemt de bouwtransportactiviteiten van Altrea Logistics uit Pelt, het voormalige Alders, over. In de omgekeerde richting laat H.Essers zijn kipperactiviteiten over aan Altrea.

Beide bedrijven spreken over een win-winsituatie. In de bouwwereld is efficiënt transport een must. H.Essers biedt met zijn segment Infra al jarenlang passende logistieke oplossingen. Door de overname van de bouwtransportactiviteiten van Altrea, tot voor kort Alders Transport, versterkt H.Essers dit jaar zijn positie in het marktsegment en drukt het een stevige stempel op de infralogistiek binnen de Benelux.

Uitbouw vloot

“Modulaire bouwtechnieken en het gebruik van prefab-elementen is een duurzame evolutie binnen het bouwsegment”, vertelt Eric Epding, senior salesmanager Infra bij H.Essers. “Grote elementen dus, die veilig en vlot naar de werf getransporteerd moeten worden. Om tegemoet te komen aan die bijzondere logistieke noden, investeerden we de jongste jaren sterk in de uitbouw van onze vloot met onder andere bijkomende binnenladers, sledes en uitschuifbare plateauwagens.”

Uitbreiding capaciteit

Die uitbouw zet de Genkse logistieke dienstverlener nu verder met de overname van het bouwsegment van Altrea. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid opleggerpark voor alle types bouw- en constructieproducten, inclusief modulaire bouw. “Met de overname van de bouwtransportactiviteiten van Altrea breiden we onze capaciteit verder uit,” vertelt Stefan Wijns, de nieuwe businessunitmanager Infra bij H.Essers. “We beschikken nu over zeven bijkomende binnenladers en achttien chauffeurs. Omgekeerd laten we onze kipperactiviteiten volledig over aan Altrea.”

Roel Smets, hoofdaandeelhouder en algemeen directeur van Altrea: “Mede door nauw samen te werken met onze partners, blijven we innoveren en groeien in de regio’s waar wij actief zijn. We zijn dan ook klaar om met H.Essers duurzame en constructieve transportoplossingen te ontwikkelen.”

Yannick De Spiegeleir