Voka: “Nu al nadenken over impact werken Royerssluis”

Nieuws, Transport
Michiel Leen
Eerste concepttekeningen van de nieuwe Royerssluis
Eerste concepttekeningen van de nieuwe Royerssluis © Havenhelden

In oktober starten de ingrijpende renovatiewerken aan de Antwerpse Royerssluis. Voka Antwerpen -Waasland, Lantis en Afdeling Maritieme Toegang lichten in een infosessie de impact van de werken toe.

Liefst zes jaar zullen de renovatiewerken aan de Royerssluis gaan duren. Ondernemersorganisatie Voka Antwerpen-Waasland wil bedrijven uit de buurt inlichten over de langdurige impact van die werken. De Royerssluis is een belangrijke toegangsweg tot het zuidelijke gedeelte van het havengebied. Er valt dus wel wat impact te verwachten. 

Verschillende werven

Mobiliteitsmanager Steven Roeland licht toe: “De werf van de Royerssluis is maar een van de grote bouwprojecten die in die zuidelijke zone van het havengebied op de rechteroever tot stand komen. Er wordt in de komende jaren ook gewerkt aan de Scheldetunnel en de Oosterweelknoop. Met een infosessie waar Lantis en Afdeling Maritieme Toegang de werken toelichten, willen we de bedrijven helpen om door de bomen het bos te blijven zien. We verwachten niet dat de werken zes jaar lang voor permanente verkeershinder zorgen, maar een bepaalde impact zullen ze wel hebben. Op deze manier kunnen de bedrijven zich informeren en eventueel hun havenverkeer in die omgeving anders organiseren. Ook de milderende maatregelen zullen worden toegelicht.”

De online infosessie via MS Teams gaat door op 23 september vanaf 15.00 uur. Deelname is gratis, maar online inschrijven is verplicht. 

Michiel Leen